»Nestali« Frane Tokić, Stela Filipi i Dragica Knez

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Preustroj benkovačke Gradske uprave
U preustroju Gradske uprave tri su djelatnika jednostavno nestala, lider oporbe Frane Tokić, referentice za odnose s javnošću i protokol Stela Filipi i Dragica Knez. Nema ih više ni na službenoj gradskoj web stranici među djelatnicima u Gradskoj upravi
Stela Filipi, dosadašnja referentica za odnose s javnošću i protokol

Kako situacija u vezi pandemije koronavirusa sve više popušta, glavna tema u razgovorima žitelja Grada Benkovca je pored ponovnog otvaranja Benkovačkog sajma u srijedu 10. lipnja 2020., svakako i preustroj u Gradskoj upravi. Umjesto pet odsad su tri upravna odjela, dok su tri djelatnika jednostavno »nestala«.
Naime, na službenoj web stranici Grada Benkovca među djelatnicima u Gradskoj upravi više nema bivšeg dogradonačelnika Frane Tokića, lidera oporbe koji s Listom građana Frane Tokić u Gradskom vijeću ima šest od 15 vijećnika. Nema ni kolegice novinarke Stele Filipi, dosadašnje referentice za odnose s javnošću i protokol. Nema ni Dragice Knez, majke četvero djece. A hoće li se uopće rasporediti na druge poslove pod ingerencijom Grada Benkovca, ubrzo će se doznati.
Kad je riječ o novim pročelnicima natječaj za tri pročelnika/ce je 15. travnja 2020. godine objavljen u Narodnim novinama NN 460/2020. Trajao je osam dana te je uslijedila prethodna provjera znanja i sposobnosti kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.
Gradska uprava imala je pet upravnih odjela, a kako Ured gradonačelnika nije imao pročelnika dužnost je obnašalo njih četvero: Ljiljana Čerina Bljaić, Petra Dabo Zrilić, v.d. pročelnik Mile Marić i Marija Bešlić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice.
Po novom ustroju pravni poslovi su odsad pod ingerencijom Ureda gradonačelnika, a gospodarstvo je pripojeno Upravnom odjelu za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj.
Ljiljana Čerina Bljaić je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i razvoj. Petra Dabo Zrilić je pročelnica Ureda gradonačelnika u kojem je Mile Marić viši savjetnik za društvene djelatnosti.
Marija Bešlić je stručna suradnica za prostorno planiranje i razvoj u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i razvoj u kojem je Neven Vuksan službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika. Izabrana Paulina Kulaš je zbog dužnosti dogradonačelnice zamrznula pročelničku dužnost.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Za manje od godinu dana slijede izbori. Ako nam se ponovi ovakav gradonačelnik i ovakva uprava onda i nismo zaslužili ništa bolje. Biti će novih opcija, HDZ neće sam biti na izborima. Ovo je do sada najgora benkovačka vlast od kad je Benkovca, uključujući i one prije rata. Zato svi na izbore ili prestanimo kukati!
Slika korisnika Erik
Aktualni je od Benkovca stvorio Bleeeenkovac.