Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KKOI Zadar osvojio duplu krunu

08.06.2021. 07:27


Zadrani su u finalu u velikoj sportskoj dvorani u Borovom naselju pobijedili Košarkaški klub invalida Zagreb s 58:42. U borbi za treće mjesto KKOI Split je svladao KKI Brod iz Slavonskog Broda s 53:50.
– Prezadovoljan sam domaćinom Gradom Vukovarom koji nam je omogućio vrhunske uvijete za održavanje ovogodišnjeg kupa. Utakmice su odigrane na visokom nivou te je u svakom meču bilo vrlo gusto. U finalu su Zagrepčani posljednjih sedam minuta posustali tako da su Zadrani s pravom po drugi put odnijeli titulu pobjednika Kupa. Valja istaknuti da su Zadrani i ovogodišnji državni prvaci. Trenutno u Hrvatskom savezu košarke u kolicima djeluje deset klubova koji su razvrstani u prvoj i drugoj ligi. Hrvatsku reprezentaciju sada očekuje natjecanje u B europskoj diviziji koja ima prvenstvo u Ateni od 11. do 19. srpnja, a cilj nam je da uđemo u finale te tako da se kvalificiramo u A diviziju – izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica.
Od prošle godine kup je posvećen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima. Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar deset članici koje sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez. Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća, a do 2007. i osnutka Saveza postojala su samo tri kluba.