Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vicković: Nadamo se da neće biti širenja zaraze

08.06.2021. 08:40


Nakon masovnog gledanja košarkaške majstorice između Zadra i Splita u dvorani na Višnjiku i još masovnijeg slavlja na Narodnom trgu, iz PU zadarske najavili su krim istragu, a sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će odgovorni biti kažnjeni. Ministar zdravlja Vili Beroš se 'ljutio' zbog slike koju pred sezonu šaljemo u svijet, a epidemiolog Bernard Kaić rekao je da je velika šansa da se zbog bliskih kontakata velikog broja ljudi poveća broj novozaraženih koronavirusom na zadarskom području.
Izjavu iz zadarske Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo jučer nismo uspjeli dobiti, a kratko je situaciju prokomentirao Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.
– Mi se nadamo da neće biti širenja zaraze koronavirusom, a više od toga ne bih govorio jer nisam epidemiolog. Što se tiče odgovornosti, to je nadležnost policije, kao i za druge oblike kršenja odluka koje donosi bilo naš, bilo nacionalni Stožer. Zbog zdravstvene situacije zaista se nadamo da neće doći do povećanja broja zaraženih, a našim igračima treba čestitati na odličnom rezultatu i na tome što su nam donijeli radost, rekao je Vicković.
Na dodatno pitanje o mogućem utjecaju na turističku sezonu, Vicković je rekao da se također nada da ova situacija neće utjecati na tijek turističke sezone.
Ministar Beroš bio je oštriji.
– Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome, poručio je ministar zdravstva.
– Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru velika je pljuska svim našim nastojanjima da smanjimo broj zaraženih od covida-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji, istaknuo je Beroš te rekao da bi KK Zadar sad mogao pozvati navijače da u istom tom broju dođu u dvoranu, ali na cijepljenje.
Igrači su nakon utakmice komentirali da ovakav rezultat, s gotovo 30 koševa razlike, ne bi bio moguć bez velike podrške s tribina, ali kakav će rezultat ovog slavlja biti i kome će ići u prilog, pokazat će vrijeme vrlo skoro.