Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Family Hotel Diadora središte obiteljskog odmora

Autor: Dragana Glavočić

07.07.2009. 22:00
Family Hotel Diadora središte obiteljskog odmora

Foto: Tomislav JERAK



Ono što ovaj hotel čini posebnim je činjenica da svi sadržaji namjenjeni odraslima u ponudi su i za djecu. Što bi značilo da odrasli, ali i djeca mogu uživati u blagodatima spa programa, također djeca imaju svoj dio u restoranu, koji se nalazi pored dijela za roditelje, kazala je Matić Sremec
Hotelska ponuda Zadra i Zadarske županije ove je godine obogaćena je za još jedan hotel i to kapaciteta čak 1.000 ležajeva.
Riječ je o obiteljskom hotelu “Diadora” s četiri zvjezdice, koji se nalazi u sklopu Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala, a koji je od predviđena tri objekta na turističkom poluotoku Punta Skala, prvi otvorio svoja vrata. Inače, hotel Diadora se s raspoloživim brojem ležajeva ubraja u hotele s najvećim kapacitetom u Zadarskoj županiji. Hotel je službeno započeo s radom 27. lipnja ove godine. Kako doznajemo od Dajane Krešić, Corporate Sales Manager Croatia, u Falkensteiner Hotels & Residences do sada su zadovoljni s popunjenošću, no za sada u javnost ne bi izlazili s brojkama.
Zacrtan broj noćenja
Međutim, Krešić ističe uvjerenje je da će se do kraja turističke sezone vjerojatno ostvariti zacrtane brojke noćenja. Cijena noćenja u sezoni po osobi iznosi 139 eura za puni pansion, s tim da u cijenu nije uključeno alkoholno piće, dok će cijena u rujnu iznositi od 89 eura na više, ovisno o sobi koju gost odabere.
Što se, pak, tiče strukture gostiju Jasmina Matić Sremec, Sales Executive u Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala, iz Family Hotela Diadora kazala je da su njihovi gosti uglavnom Nijemci i Austrijanci, koji dobro poznaju ovu hotelsku kuću. No, u kolovozu se očekuje i dolazak značajnog broja talijanskih gostiju.
Dajana Krešić naglasila je da je za popunjenost hotelskog kapaciteta iznimno važna zračna povezanost Zadra s većim europskim središtima, kao i trajektna povezanost s Anconom.
– Za sada imamo malo bookinga, no aranžmani “last minute” su vrlo aktualni, dodala je Krešić.
Hotel Diadora ima 250 soba površine 33 do 47 metara četvornih. Sve sobe imaju zaseban spavaći dio za djecu, dnevni kutak, kupaonicu s kadom i tušem, internet priključak, mini bar i Flatscreen TV. Hotel, također, raspolaže sa sobama koje su međusobno povezane vratima te sobama prikladnim za osobe u invalidskim kolicima. Ukupno arhitektonsko planiranje najvećeg turističkog resorta u Hrvatskoj Punta Skale, obavljeno je pod vodstvom arhitekta Borisa Podrecce. Kako nam je kazala Matić Sremec pri projektiranju hotelskih zgrada nastojalo se da se zadnja svojom vanjštinom usklade s prirodom, odnosno da ne strše i nagrđuju ljepotu i sklad poluotoka Punta Skale.
Djeci dobro, roditeljima lakše
Za uređenje interijera odgovorna je bila Gretchen Alexander. Posebna pažnja dana je odabiru materijala i boja tako da cijela unutrašnjost hotela odiše mediteranskim duhom. Zanimljivo je da pri uređenju interijera ništa nije prepušteno slučaju, već je pomno isplaniran i iskorišten prostor namijenjen gostima. Zanimljivo je da svaka soba ima odvojeni dječji prostor s dvije postelje postavljene u L obliku.
– Povratne informacije koje imamo od naših gostiju su da su njihova djeca oduševljena smještajem, posebno stoga što su imala odvojenu sobu, odnosno imali su sobu u sobi, dodala je Matić Sremec.
Moto hotela Diadora je “Tamo gdje je djeci dobro, roditeljima je lakše” i kako ističe naša sugovornica, doista se ova rečenica provodi u djelo. Naime, gosti koji su posjetili hotel Diadoru na turističkom poluotoku Punta Skale naprosto su oduševljeni viđenim.
– Svojom ponudom nastojimo ispuniti najrazličitije želje gostiju. Uglavnom pohvale dobivamo na račun gastronomske ponude, koja se temelji na mediteranskoj kuhinji, ali i zbog raznovrsnih dječjih sadržaja. Ono što ovaj hotel čini posebnim jest činjenica da su svi sadržaji namijenjeni odraslima u ponudi i za djecu. To bi značilo da kako odrasli, tako i djeca mogu uživati u blagodatima spa programa. Također, djeca imaju svoj dio u restoranu, koji se nalazi pored dijela za roditelje, kazala je Matić Sremec. Djeca se mogu zabavljati u posebno za njih osmišljenom disko klubu. Osim toga, djeca na raspolaganju imaju igraonicu te brojne sadržaje na otvorenom i u bazenu.
Prvi hotel s 5 zvjezdica
Falky-Land je raj za svako dijete i tinejdžera koji s roditeljem dođe u Punta Skalu. Gotovo 1.000 matara četvornih namijenjeno je isključivo dječjim sadržajima s dječjim vrtićem za malu djecu, područjem za bebe, kinom, tv-prostorijom i dječjim discom.
– Višejezični stručni tim vodi animaciju djece, koja su podijeljena prema jeziku i dobi. Na taj način roditeljima se osigurava dovoljno slobodnog vremena i prostora za uživanje tijekom odmora u našem hotelu, kazuje Krešić.
Familiy Hotel Diadora prvi je komadić velike puzzle-slagalice na poluotoku Punta skale koji je otvorio svoja vrata. Nastavak radova na prestala dva objekta, apart hotelu Senia i hotelu Jadera, predviđen je završetkom turističke sezone, odnosno početkom studenog.
– Hotel Jadera bit će prvi hotel s pet zvjezdica u Zadarskoj županiji, a bit će namijenjen odraslim osobama bez djece, mada to nije pravilo. Gosti koji će se odlučiti za odmor u Aparhotelu Senia moći će koristiti usluge hotela s poslugom, što će se dodatno plaćati. Veličina apartmana bit će od 40 do 100 četvornih metara, kazuje Dajana Krešić dodajući da je predviđeno da hotel Diadora bude otvoren od Uskrsa do studenog, kao i hotel Donat, dok za hotel Jaderu postoji plan da bude otvoren cijelu godinu.