Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Gorjela stara Jaderina zgrada

Autor: Suzana Bandić

07.07.2009. 22:00
Gorjela stara Jaderina zgrada

Foto: Filip BRALA



Požar je lokaliziran u svega nekoliko minuta, a nema ni veće materijalne štete. Stanari okolnih zgrada sumnjaju kako je riječ o podmetanju
Na ruševnoj zgradi u samom centru grada, zadarskoj Varoši, inače u vlasništvu “Jadere”, jučer je prijepodne izbio požar.
S obzirom da se zgrada nalazi u samom centru grada o požaru su odmah obaviješteni zadarski vatrogasci, koji su ga u svega desetak minuta ugasili.
– Zaprimili smo više dojava zabrinutih građana nešto prije podne, koji su nas obavijestili o požaru praćenom gustim dimom. Izbio je u skladištu i brzo je lokaliziran, ali tu ima još posla – rekao je dežurni operater javne vatrogasne postrojbe Zadar.
Na mjesto događaja odmah je stigla i policija kako bi zajedno s vatrogascima utvrdili uzrok požara.
Prema prvim informacijama gorjelo je smeće u napuštenom skladištu i nema veće materijalne štete, no još se ne zna uzrok izbijanja vatre. Od stanara okolnih zgrada, koji su se okupili u vrijeme požara, moglo se čuti nezadovoljstvo. Kažu kako je i susjedna zgrada, koja je također u vlasništvu “Jadere”, gorjela već nekoliko puta. Stoga oni sumnjaju da je riječ o podmetnutom požaru, a tome u prilog navode i činjenicu da se već godinama odugovlači obnova i preseljenje Jaderine uprave u te dvije kuće. U sklopu projekta, tvrde, planirano je bilo i uređenje malog trga uz koji se, osim dviju Jaderinih kuća, nalazi i zgrada u kojoj oni stanuju.