Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sanja Peroš zablistala novim sjajem

Autor: Krešimir Bukvić

07.07.2009. 22:00
Sanja Peroš zablistala novim sjajem

Foto: Filip BRALA



Nakon što se nedavno upustila u poduzetničke vode otvorivši zajedno s prijateljicama Sandi Novak i Melitom Tomašević frizerski studio Simpa u Konzumu preko puta Autobusnog kolodvora, najpoznatija zadarska stanovnica Big Brothera Martine Thomas, ovih se dana odlučila na nesebičan potez davanja make up savjeta Zadrankama. Vrsna vizažistica čije je umijeće s dekorativnom kozmetikom uljepšalo brojne dame pa čak i muškarce, svake će srijede i petka od 17 do 20 sati u svom salonu besplatno upućivati djevojke i žene kako obnoviti kozmetički neseser, kako izbaciti suvišno te kozmetičku torbicu upotpuniti onim najpotrebnijim.
– Veliki broj dama danas u svom nesseseru ima gomile i gomile šminke, i one potrebne i one nepotrebne. Neke stvari uopće ne upotrebljavaju niti bi smjele za svoj tip kože, no unatoč tome ne izbacuju ih. S druge strane nešto što bi se trebalo pod obaveznim nalaziti unutar kozmetičke torbice ne nalazi se. Stoga sam odlučila svoje iskustvo s make up-om podijeliti sa Zadrankama, naučiti ih kako da “očiste” svoju torbicu za ljepotu, ističe Martine. Kako doznajemo Martine će savjete davati do kraja mjeseca pa će svoju priliku da nauče od profesionalca imati sve zainterisirane pripadnice ljepšeg spola.
Martine se make up-om počela baviti još u New Yorku gdje je živjela prije dolaska u Zadar. Učila je od svjetski poznatih make up umjetnika pa danas bez ikakve zadrške može napraviti sve ono što klijentice od nje traže. Bilo da se radi o profesionalnom make up-u ili za privatne potrebe, Martine svoj posao obavlja bez zamjerki. Nije stoga ni najmanje čudno što se u samo desetak godina rada u Hrvatskoj istaknula kao jedna od najdarovitijih make up umjetnica. Za ovo ljeto Martine naglašava kako je in imati blago iščupane obrvice, naglašene trepavice i usne s velikom dozom sjaja. Od boja prevladava boja breskve, ali dame neće pogriješiti ni s klasičnom crvenom bojom koja je uvijek moderna. Martine uljepšava i muškarce, posebice pred vjenčanja kada prilika traži malo podloge i pudera ili, pak, čupkanje obrva.
– U SAD-u je običaj da se mladoženja uredi u kozmetičkom salonu prije vjenčanja pa stoga takvi trendovi dolaze i u nas. Često me mladenke pitaju da im uljepšam i mladoženju, iznenadili biste se koliko mi je zadarskih momaka bilo na jednom takvom uljepšavanju, ističe Martine.
U želji da nam demonstrira svoje umijeće, zamolili smo ju da našminka Sanju Peroš, mladu direktoricu Callegro centra, što je rado prihvatila.
– Sanja je prirodno lijepa, pravi dalmatinski tip žene. Ima malo tamniju put i ne treba joj puno šminke. Odlučila sam se stoga za vlažni puder, tekući puder pomiješan s hidratantnom kremom što je izvrsno za kožu. Tako se dobije lagani puder, prozračne teksture. Za Sanju sam koristila podlogu Sisley Tinted moisterizer, bronzer od Lancastera, sjenila Beauty Variations od Lancoma, rumenilo Chanel Reflex Blusher, ruž za usne Lancome – Star Gloss te maskaru Dior Show, ispričala nam je Martine.
Dakako uz dobar make up ide i frizura za što se u Simpa salonu brine frizerka Melita Tomašević. I ona ima akcije za svoje klijentice, a jedna od akcija je 10 posto popusta nedjeljom, dok je svaki šesti posjet gratis.