Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bogato Privlačko kulturno ljeto

Autor: Branko Božić

07.07.2010. 22:00
Bogato Privlačko kulturno ljeto

Foto: Filip BRALA



U organizaciji ureda Turističke zajednice općine Privlaka te uz sudjelovanje Općine Privlaka i njezinog Komunalnog poduzeća “Artić”, tijekom srpnja i kolovoza u sklopu Privlačkog kulturnog ljeta 2010. upriličit će se niz zabavnih, kulturnih i sportskih događanja.
Ljetna će događanja započeti održavanjem tradicionalne ribarske fešte u petak 16. srpnja na prostoru od centra mjesta Kolišta pa sve do kraja centralnog obalnog gata. Tom će se prilikom domaćim i turistima uz nastup klape “Godimenti” nuditi nadaleko čuvene privlačke morske delicije. U srijedu 21. srpnja uvečer s početkom u 21 sat unutar Turističkog naselja Sabunike održat će se “Dalmatinska večer”. Slična manifestacija održat će se u isto vrijeme u srijedu 28. srpnja u Turističkom naselju Škrapavac. Petak 23. srpnja rezerviran je za kazališnu predstavu, komediju pod nazivom “Mišn imposibl”. Nju će uz slobodan ulaz na trgu Kolište s početkom u 21 sat izvesti riječko kazalište “Ri-teatar”. Svi ljubitelji bijele i crne privlačke kapljice doći će na svoje u subotu 24. srpnja prilikom degustacije domaćih vina, koju će s početkom u 21 sat na prostoru “Popove vlake” u blizini mjesnog poštanskog ureda prvi put upriličiti Udruga vinara i vinogradara Privlake na čelu s predsjednikom Borisom Glavanom.
U petak 30. srpnja na trgu Kolište s početkom u 21.30 sati krenut će peti po redu susret klapa pod nazivom “Pisma na Kolištu”, kojemu će domaćini biti domaće klapske snage, muška klapa “Privlaka” te ženska klapa “Libar”.
U nedjelju 1. kolovoza na plaži Mostina u neposrednoj blizini zgrade općine s početkom u 11 sati krenut će ovogodišnji turnir u piciginu. Svi zainteresirani koji žele sudjelovati na turniru mogu se još uvijek prijaviti u Ured TZ-a na broj telefona 367-468 ili pak na mobitel 098/9395156 svakog dana do 10 sati.
U zadnje vrijeme sve poznatija privlačka centralna ljetna turistička fešta “Privlačka noć” održat će se u srijedu 4. kolovoza u Loznici. Pored bogate gastroponude te dodjele nagrada za gosta godine i najuređeniji vrt u zabavnom će programu uz KUD “Privlaka” i domaću žensku klapu “Libar” do sitnih noćnih sati sudionike zabavljati Jole. U ponedjeljak 9. kolovoza u centru TN Sabunike priredit će se zabavna večer s početkom u 21 sat na kojoj će nastupiti grupa “Joy”. U četvrtak 12. kolovoza na rasporedu je Festival mladih pjevača amatera Hrvatske. On će se s početkom u 21 sat održati pod nazivom “Privlaci s ljubavlju”.
U organizaciji nekolicine privlačkih sportskih entuzijasta i zaljubljenika u nogomet od 15. srpnja pa do 22. srpnja održat će se dječji malonogometni turnir, a 25. srpnja kreće malonogometni turnir za odrasle i trajat će do 3. kolovoza. Sve utakmice odigravat će se na malonogometnom igralištu pored osnovne škole.