Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Danas protiv češke Sigme

Autor: Drago Bajković

07.07.2010. 22:00
Danas protiv češke Sigme

Foto: Filip BRALA



Bit će to najjači test momčadi Dalibora Zebića prije početka borbe za bodove u novoj sezoni
Čini se da nogometašima Zadra odgovara slovenski zrak u Moravskim Toplicama gdje se nalaze na desetodnevnim pripremama. Odigrali su u Deželi već tri ogledne utakmice i pobijedili sva tri suparnika. Najprije su svladali slovenskog prvoligaša Naftu iz Lendave, a rezultat je bio 2:0. Strijelci za Zebićevu momčad bili su Santini i Gospić. Nakon toga su putovali preko granice u Mađarsku gdje su pobijedili petoplasiranog mađarskog prvoligaša iz prošle sezone ZTE. Pobjeda je bila minimalna, 1:0, a precizan je bio Glumac. U trećem dvoboju prvoligaš sa Stanova sučelio se, također, mađarskom prvoligašu Kaposvaru i slavio je rezultatom 3:1. Gospić je poentirao jedanput, a dvostruki strijelac bio je Ćurjurić. Ako je po jutru suditi, Zadrani za sada igraju odlično na pripremama, ali s obzirom da su to ipak prijateljski susreti, ove rezultate treba uzeti s određenom rezervom.
– Sve tri utakmice odigrali smo na visokoj razini, a posebno možemo biti zadovoljni izvedbom protiv Kaposvara. Bila je to prava prvenstvena utakmica koja je od igrača tražila maksimum. To nam je dobro došlo da vidimo kako se u takvim okolnostima snalaze naši mladi igrači, među kojima ima i onih koji su prvi put na ovakvim pripremama – kaže Josip Bajlo, koji je potvrdio da će se trenutačni kadar s 26 igrača smanjiti po povratku u Zadar.
– Nekoliko igrača neće nastaviti trenirati s prvom momčadi. Još nismo definitivno odlučili koji će to igrači biti, ali realno je da ćemo smanjiti prvu momčad za barem tri-četiri igrača – podvukao je Bajlo.
Danas (18 sati) Zadar će odigrati posljednju utakmicu na pripremama u Sloveniji, a suparnik je češki prvoligaš Sigma iz Olomouca. Utakmica se igra u Austriji i bit će to najjači test momčadi Dalibora Zebića prije početka borbe za bodove u novoj sezoni. Protiv Kaposvara prvi put je na ovim pripremama nastupio Antonio Ježina, koji je očito u Tomi Gluiću dobio pravu konkurenciju u borbi za mjesto prvog vratara. I dalje je izvan uobičajenog režima treniranja Stjepan Skočibušić, pa je na mjestu korektora igrao Marin Con.
 


Pezo konačno dolazi


Bajlo kaže da je “praktički sve dogovoreno” s Tonijem Pezom, zadnjim veznim, kojeg bi Hajduk trebao posuditi Zadru za jesensku polusezonu. Pezu i Zadar povezuje se od početka priprema, ali nova posudba s Poljuda konačno bi danas trebala biti realizirana. Ipak, s obzirom na dosadašnje “gluhe telefone” tko zna hoće li Pezo zaista i obući zadarski dres.




 


Peraić i Gospić


Prema informacijama iz Slovenije Niko Peraić, desni bočni i Marko Gospić, napadač, koji su ovo ljeto došli iz Raštana, odlično su se uklopili u novu sredinu.
– Mislim da ćemo u njima dobiti prava pojačanja – kaže Bajlo. Posebno impresivan svojim stasom na terenu je Gospić, koji je pravi prototip robusnog napadača. Gospić se i odlično kreće i kao takav zadaje dosta glavobolje svojim čuvarima.