Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stiglo rješenje o rušenju Medusse

Autor: Teuta Babajko Jamičić

07.07.2010. 22:00
Stiglo rješenje o rušenju Medusse

Foto: A. SITNICA



Sporna je aluminijska stolarija, natkrivena terasa i dio objekta koji “gleda” prema cesti. Prema rješenju, sporni dijelovi ugostiteljskog objekta moraju se rušiti. Ostavljeno nam je deset dana da to učinimo sami ili će nadležne službe to učiniti u roku od 30 dana o našemu trošku, govori Leo Pavić
Nakon što je krajem lipnja Građevinska inspekcija Medussa bar na zadarskoj plaži Kolovare označila trakama i tabelama s natpisom “zabranjeno izvođenje građevinskih radova”, ovih je dana iz Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja stiglo rješenje o uklanjanju, odnosno rušenju dijela spomenutog ugostiteljskog objekta na zadarskoj plaži Kolovare.
Rok mjesec dana
To nam je potvrdio Leo Pavić, tehnički direktor u “Hotelima Zadar” u čijem je vlasništvu Medussa bar na Kolovarama. Spomenuti ugostiteljski objekt trenutačno je u najmu Stanka Miletića, koji je Medussa bar od “Hotela Zadar” unajmio još 2006. godine. No Miletić, kako je utvrdila Građevinska inspekcija, nije bespravno nadograđivao ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare. To je, navodno, učinio njegov prethodnik u čijem je najmu do 2006. godine bio ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare.
– Nedugo nakon što smo Građevinskoj inspekciji ustupili svu dokumentaciju vezanu za Medussa bar na Kolovarama, objekt je označen trakama i tabelama s natpisom “zabranjeno izvođenje građevinskih radova”, a ubrzo je stiglo i rješenje o rušenju dijela ugostiteljskog objekta. Sporna je aluminijska stolarija, natkrivena terasa i dio objekta koji “gleda” prema cesti. Prema rješenju, sporni dijelovi ugostiteljskog objekta moraju se rušiti. Ostavljeno nam je deset dana da to učinimo sami ili će nadležne službe to učiniti u roku od 30 dana o našemu trošku, govori Leo Pavić te ističe da “Hoteli Zadar” neće uklanjati sporne dijelove Medussa bara na zadarskoj plaži Kolovare, već cijelu stvar prepuštaju nadležnim institucijama.
Uklanjanje dijela bara
Podsjetimo, Građevinska inspekcija je od Grada Zadra dobila prijavu zbog nelegalnosti gradnje Medussa bara na Kolovarama još 30. svibnja ove godine, nedugo nakon što su gradske vlasti preuzele koncesiju na spomenutoj plaži. Ubrzo je uslijedila i javna prozivka zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića na račun Građevinske inspekcije da što hitnije riješi situaciju s navodnim ilegalnim širenjem ugostiteljskog objekta na Kolovarama. Građevinska inspekcija nakon Vrančićeve prozivke hitno je reagirala. Izašli su na teren, prikupili dokumentaciju, označili objekt te utvrdili da je dio ugostiteljskog objekta izgrađen bez građevinske dozvole. Temeljem njihova nalaza ovih dana naloženo je i uklanjanje, odnosno rušenje dijela Medussa bara.
“Hoteli Zadar”, vlasnici Medussa bara, odlučili su da neće sami uklanjati sporne dijelove ugostiteljskog objekta, već će pričekati da to učine nadležne službe. Najmoprimac Stanko Miletić jučer nije bio upoznat s najnovijim razvojem događanja. No, po svemu sudeći, Medussa bar će se rušiti u roku od mjesec dana.