Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vidjeli smo puno mjesta, ali Pakoštane su najsimpatičnije

Autor: Ante Vidović

07.07.2010. 22:00
Vidjeli smo puno mjesta, ali Pakoštane su najsimpatičnije

Foto: Adam VIDAS



Pola stoljeća vjernosti Pakoštanama supružnici Ambrožić proslavili su jučer u autocampu Kozarica zajedno s obitelji, direktoricom TZ Pakoštane Danijelom Vulin, načelnikom Općine Pakoštane Milivojem Kurtovom i drugim prijateljima
Vidjeli smo puno mjesta, ali Pakoštane su najsimpatičnije u Dalmaciji. Ovdje nam je najljepše, osjećamo se tu kao doma i znali smo dolaziti dvaput godišnje. U Pakoštane nismo bili samo dvije godine za vrijeme rata, kaže Zdravko Ambrožić iz Bleda u Sloveniji koji posljednjih 50 godina svako ljeto dolazi u Pakoštane zajedno sa suprugom Danicom.
Pola stoljeća vjernosti Pakoštanama supružnici Ambrožić proslavili su jučer u autocampu Kozarica zajedno s obitelji, direktoricom TZ Pakoštane Danijelom Vulin, načelnikom Općine Pakoštane Milivojem Kurtovom i drugim prijateljima.
– Kad smo došli nije bilo nikakvih uvjeta za kampiranje osim jedne špine i tuša. Danas se mjesto razvilo i mi smo rasli zajedno s njim. Nikad nismo imali nekih problema i uvijek smo bili dobro primljeni od strane domaćina. Sjećam se prvih godina kad smo došli i postavili šator da su nas Pakoštanci zvali da spavamo u njihovim kućama, sjeća se Zdravko Ambrožić.
Supružnici Ambrožić svoju ljubav prema Pakoštanam prenijeli su na članove svoje obitelji, a i godinama su bili turistički ambasadori Pakoštana u Sloveniji pa i dalje.
– Naša kćer je ovdje došla s nama prvi put kada je imala jednu godinu. Sada tu s nama dolazi unuk od 17 godina, unuka od 15 i najmlađi unuk od 9 godina. Mi smo ovdje doveli i druge strane goste Nijemce, Belgijance. Jedno su prospekti, a drugo je živa riječ. Ovdje je stvarno lijepo, šuma, čisto more, prekrasni otoci. Kada idete kupovati nešto na tržnicu su svi su ljubazni. Ovdje nam ništa ne nedostaje, osjećamo se kao da smo kod kuće, kaže Danica Ambrožić.
U znak zahvalnosti za vjernost i promociju Pakoštana direktorica TZ Pakoštane Danijela Vulin i načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov uručili su vjernim slovenskim gostima prigodne poklone.
 


Najbolji promotori Pakoštana


– Zdravko i Danica Ambrožić posljednjih 50 godina poklanjaju povjerenje našem mjestu. Oni su zasigurno najbolji promotori našeg mjesta te su zaslužni za dolazak velikog broja slovenskih turista u naše mjestu, rekla je direktorica TZ Pakoštane Danijela Vulin.
Vulin je dodala kako ove godine u TZ Pakoštane bilježe porast broja noćenja od četiri posto i dva posto dolazaka.