Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ludo ljeto na Zrću

07.07.2011. 22:00
Ludo ljeto na Zrću


Najaktivnije će biti u klubovima Papaya i Aquarius u kojima će tijekom srpnja i kolovoza nastupiti brojne svjetske zvijezde elektronske glazbe


Paško Zrće i ovog je  ljeta epicentar lude zabave na  Jadranu. Najaktivnije će biti u  klubovima Papaya i Aquarius  u kojima će tijekom srpnja i  kolovoza nastupiti brojne  svjetske zvijezde elektronske  glazbe.
Već sutra u Aquariusu će se  održati prvi Big Beach Party,  24-satni spektakl čija je glavna  zvijezda britanski DJ i producent Fatboy Slim, pionir  elektronske plesne glazbe koji  je do sada prodao više od 8  milijuna albuma.
Feel Free Fest, prvi od triju  ovoljetnih Aquariusovih festivala, održava se od 24. do 27.  srpnja i na Zrće dovodi electro-house senzaciju iz Nizozemske Laidback Lukea,  DJ-a Chuckieja i Aviciija,  20-godišnju zvijezdu kojoj će  to biti drugi nastup na otoku  Pagu. Bit će tu i Alesso te  Baggi Begovic. Od 1. do 3.  kolovoza u Aquariusu će se  održati Beat The Heat Festival koji će otvoriti Nizozemac Dash Berlin, trenutno  najveće ime na svjetskoj trance sceni. Uz njega, najavljeni  su i velikan elektronske glazbe, Grammyjem ovjenčani talijanski producent i DJ Benny  Benassi te Sander Van Doorn,  jedan od najutjecajnih i najpopularnijih DJ-ja i producenata.
Elita svjetske  elektronike
Treći festival u Aquariusu  bit će Moonsplash Festival  koji je na rasporedu od 14. do  16. kolovoza. Otvorit će ga  Benny Benassi, nakon kojeg  partijanere očekuju DJ zvijezde Afrojack i Bobby Burns.  Treći dan festivala obilježit će  miljenik domaće publike Fedde Le Grand.
Sve pripadnice ljepšeg spola koje ovog ljeta posjete Zrće  vjerojatno će oduševiti programi Girls Night Out u sklopu kojih će nastupiti poznate  DJ-ice Niki Belucci i Miss  Mavrik. Među zvijezdama koje će u srpnju nastupiti u  Aquariusu bit će i izraelski DJ  Yahel.
Zvijezde svjetske elektronske scene ovog ljeta gostuju i u  klubu Papaya na Zrću. Već  večeras tamo će nastupiti DJ  Armin van Buuren, kralj plesnog podija, jedan od ponajboljih i najpopularnijih svjetskih DJ-a. Idućeg tjedna,  točnije od 13. do 16. srpnja, u  Papayi se održava Nokia Presents Papaya Day & Night  Festival koji je prošle godine  posjetilo više od 25 tisuća ljudi. Ove godine na njemu će  nastupiti elita svjetske elektronske scene – Axwell, Deadmau5, Markus Schulz, Freemasons i Dirty South. S druge  strane, u sklopu Adria Music  Management Festivala, koji  će se održati 20. i 21. srpnja,  na Zrće treću godinu za redom stiže Paul Van Dyk, a  osim njega za dobar će se  provod pobrinuti i Sunnery  James i Ryan Marciano. Program Can U Feel It na rasporedu je dan kasnije, a obilježit će ga nastup DJ-a Magic  Jaya i pjevačice Lise Millett.
Israel in Novalja
U prvom hrvatskom klubu  koji je, prije osam godina,  počeo organizirati after beach  partyje od 28. do 30. srpnja  održavat će se Axe After Beach Festival čije su glavne zvijezde The Shapeshifters, Norman Doray i Tom Novy. U  sklopu festivala održat će se i  program “Israel in Novalja –  Magic Summer” na kojem će  nasupiti izraelska elektronička grupa Astral Projection.  Događanje Dance Republic  na rasporedu je 4. i 5. kolovoza, a njegovi će glavni  junaci biti Chicane i Gareth  Emery. Nešto posve drukčije,  izbor Miss klubova održat će  se 5. kolovoza. Od 10. do 13.  kolovoza Papaya će ugostiti  MTV DJ Mag festival na kojem će nastupiti svjetska dance atrakcija Swedish House  Mafia, SOS, Size Matters  (Steve Angello, AN21, Max  Vangelli) i Glenn Morrison.  Od 17. do 20. kolovoza u  Papayi se održava Desperados Festival čije će peto izdanje ugostiti brojne zvijezde  elektronske glazbe, točnije  Tiesta, Arna Costa, Andyja  Moora i Sebastiana Ingrossa.  Zatvaranje ljetne sezone u Papayi obilježit će veliki 5-dnevni party na kojem će, od 26. do  30. kolovoza nastupiti Jerome  Isma AE, The Shapeshifters,  Loose Cannons, Tomcraft,  Pete Dux, Narany, Fritz Kalkbrenner, Nicolai Kubera, DJ  Beatnut, Martin Strunk, Dj  Dano i drugi.
 


Moon&Rocks Festival




Osim događanja u Papayi i Aquariusu,  zanimljiva gostovanja očekuju nas i na  stadionu u Novalji. U pitanju je Moon & Rocks  Festival 2011 koji je na rasporedu 6. kolovoza.  Prvi puta u Hrvatsku tim povodom stiže  psihodelični trance dvojac Infected Mushroom  iza kojeg se kriju Erez Eisen i Amit Duvdevani.  Osim njih, očekuje se i poznati njemački DJ i  producent Timo Maas, kao i vlasnici hit-singla  “We No Speak Americano” – Yolanda  australski bend Yolanda Be Cool koji čine  Sylvester Martinez i Johnson “Durango Slim”  Peterson. Domaću scenu predstavljat će  Ludvig i Go Cut, resident DJ-i domaćeg party  programa Astralisa. Ulaznice za ovogodišnji,  drugi  Moon & Rocks Festival prodaju se u  sustavu Eventima, a cijena im iznosi 130  kuna.