Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nismo nekulturni i ne pušimo u autobusu

07.07.2011. 22:00
Nismo nekulturni i  ne pušimo u autobusu


Ne možemo vjerovati da su nas iskritizirali na zadnjem Gradskom vijeću i prikazali kao da svih 130 vozača Liburnije pije, jede, puši ili telefonira dok vozi! To jednostavno nije istina! Zbog možda dvoje-troje kolega koji su to napravili ispada da svi vozači to rade, da smo nekulturni, neljubazni i slično, a to nije točno, rekao je Ivan Šimičević, tajnik Sindikata vozača Liburnije. Dodao je da su oni obavili internu provjeru i utvrdili da gotovo nitko od vozača nije jeo ili pušio tijekom vožnje.
 – Ako netko ima primjedbu na rad vozača, onda neka ga prijavi, a ne da javno proziva sve vozače i sve svrstava u isti koš. S obzirom na gužvu u gradu i prometu, smatram da mi radimo naš posao najbolje što možemo. Kad su velike gužve na cestama, vozači cijelu smjenu provedu u vožnji i često nemaju vremena za pauzu te ne mogu izići iz autobusa, pa se onda možda dogodi da neki vozač pojede marendu za volanom, objasnio je Šimičević. On smatra da nitko od vozača ne puši tijekom vožnje jer time riskiraju velike kazne. Naime, ako se utvrdi da su pušili, odbiju im 15 posto od plaće.
 – Ono što smo čuli na Gradskom vijeću nas je šokiralo i iznenadilo, ali još jedanput ponavljam, takvi su slučajevi manjina i rijetkost, zaključio je Šimičević.