Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Drugorazredne zvijezde ili sezona kiselih krastavaca

07.07.2012. 22:00


Vidi se da je počela sezona kiselih krastavaca čim je uparilo. Pa ako se hoćeš informirati, dobiješ samo informacije koja je drugorazredna zvijezda trudna, koja ne nosi gaćice ispod minice, koja se razvela i zašto je ostavila muža. I koliko je cica na Zrću pokazano, je li Lara s izborom uopće imala izbora ne skočiti sa Šibenskog mosta…
Ako se hoćeš kulturno uzdizati, to je već malo teže jer kultura košta. Pa u nedostatku dotične, a sve se svede na par predstava i koncerata, filaju nas je li Anđa došla s Pitom na burek u Sarajevo.
Glavna vijest je da je Zadar probio plafon po broju dolazaka gostiju, a zadovoljni ugostitelji trljaju ruke. Ja ne baš jer u nesretnoj butižici sve prevrnu, izokrenu jer iz njihova sela nisam, eventualno kupe kakvu majčicu na sniženju i to je to. Svaki cenat je dragocjen, pa tako ako su došli na more, najveći je domet hraniti se u picakatu. Ja mislim da su picajoli trenutno najzaposleniji ljudi u Zadru.
Da nema naših političara, ne bi televizije i novine imale o čemu pisati. Nenadjebivi su, kojoj god struji i stranci pripadali. Zdrpi, zbriši, ukradi/osiromaši jadan narod kako god znaš. I onda te još bičem gone da trošiš. Na što? A o prepucavanju ne treba ni govoriti. Ali dok lijevi i desni budu tražili izlaz iz krize, a sve se svodi na legalno ili ilegalno osiromašavanje već siromašne sirotinje, crkavat ćemo od gladi do daljnjeg. To jest, nismo još ni počeli, ali najebasmo ko žuti.
Sva sreća da nemam djece, a vjerojatno ni neću jer ne želim da mi djeca budu robovi svih hrvatskih sistema od četrspete i da vraćaju dugove nečijih tuđih djedova, pradjedova i šukundjedova. Imam nećake, i stvarno me je strah njihove budućnosti. Lijepo kažem bratu da seli na Novi zeland dok mu je vrijeme, ali ne sluša me i gotovo. Zato sam ja već zvala didinu sestru bi li me udomila ako zagusti, a pritislo je sa svih strana. Kaže onako reda radi, da nema problema, ali da sigurno neću vizu dobiti.
Upeklo, zapeklo i ispeklo. Toliko da mi je puntić riknuo nasred ceste. Pa sam morala vučnu službu zvati. Naravno da nisam član HAK-a, ni Hajduka, ni Cibone ni Zadra. Pa me opandrčilo po džepu da se neću od toga oporaviti narednih godinu dana. Pitam mehaničara kolika je šteta. Mnogostruka, da mi je pametnije rashodovat auto nego ga popravljati. Udomila sam ga kod njega, kućni je prijatelj do daljnjeg. Dok se ne sredim, dok ne skupim neku lovu. Pa po zvizdanu pičim na posao u grad i s posla jer ne volim smrdljive autobuse. Pocrnila sam ko crnica. Onako, ko lučki radnim. Zera na rukave, zera na špaline, zera u topiću. Pa kad odem do prije u Zagreb na jesen, moći ću se hvaliti da sam uživala cijelo ljeto.
Mare ([email protected])