Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Grad prix Vinfesta otišao u Podgrađe

07.07.2012. 22:00
Grad prix Vinfesta otišao u Podgrađe


Aromatizirano vino Asseria, 2011., OPG-a Bože Bačića iz Podgrađe kod Benkovca proglašeno je ukupnim šampionom Trećeg festivala vina srednje i sjeverne Dalmacije “Vinfest Benkovac 2012”, održanog u petak navečer u srednjovjekovnoj utvrdi Kaštel Benković pod krošnjom velikog divljeg kestena na spektakularnoj manifestaciji osvijetljenom svjetlošću ferala..
Šampionom bijelih vina proglašeno je vino “Pošip”, 2011., Vinarije Teskera iz Vrlike u vlasništvu Cvitka Teskere, dok je šampion crnih vina ”Cabarnet Sauvignon”, 2011., Tomislava Glavića, vinara iz Nadina.
Odmah do šampiona bili su PZ Masvin iz Polače, Badel 1862 Vinarija Benkovac, De Georgis i Robert Dragić iz Zadra, Branko Kutija iz Lisičića, Leonardo Čurjurić iz Poljica Briga, Vina Vrsaljko – Željko Vrsaljko iz Nadina, Sveučilište u Zadru, Trifun Poljak iz Zadra, OPG Sinovčić iz Novigrada i drugi.
Od ukupno ocijenjenih 66 uzoraka vina, 22 bijela i 44 crna vina, od čega je 20 vina na tržištu i 46 vina u postupku proizvodnje, ukupno je dodijeljeno 23 zlatnih, 16 srebrenih i 14 brončanih odličja te 4 priznanja. Devet vina je odbačeno jer nije zadovoljilo kakvoćom.
Spektakularna manifestacija i ove je godine okupila veliki broj ljubitelja i poznavatelja dobre kapljice te je još jednom dokazala da su organizatori Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca uspjeli prezentirati vinarstvo na području Grada Benkovca, prostoru koji je tradicijski i geografski, uz sve pogodnosti i potencijale, predvodnik u proizvodnji vrhunskih vina u regiji.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU