Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

RK Biogradu umjesto obilježavanja 50. obljetnice prijeti gašenje

Autor: Andrija Dešpoja

07.07.2013. 22:00
RK Biogradu umjesto obilježavanja 50. obljetnice prijeti gašenje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Biogradska sportska zajednica broji 24 kluba, no kako stvari trenutačno stoje mogao bi se taj broj na jesen smanjiti za tri. Rukometni klub Biograd, kao i Rukometni športski klub Mini-Sunce te Karate klub B nalaze se pod ovršnim postupkom od strane koncesionara sportske dvorane Osnovne škole Biograd, Bošane d.o.o., a dugovanja, po svemu sudeći, ako ne stigne pomoć od gradskih otaca neće moći podmiriti.
U najtežoj poziciji nalaze se rukometaši Biograda kojima se u proteklih sedam godina dug za korištenje dvorane popeo na 115 tisuća kuna te su sve oči i uši djelatnika tog kluba uperene prema Športskoj zajednici Grada Biograda od koje se očekuje da podstavi svoja leđa kako bi najuspješniji biogradski sportski kolektiv mogao zakoračiti prema novoj sezoni.
Kako je došlo do ove, gotovo pa bezizlazne, situacije pokušao je objasniti Zdenko Kvartuč, predsjednik Rukometnog kluba Biograd. Po njegovim riječima postojao je usmeni dogovor između klubova korisnika dvorane i Grada Biograda na Moru da će se najam plaćati iz blagajne gradskog proračuna.
– Nažalost, situacija je takva da nisam optimist kakva će biti sudbina Rukometnog kluba Biograd u nadolazećim mjesecima. Bošana drži ovršne postupke prema nama u svojoj ladici te zahvaljujući njihovom strpljenju još uvijek smo na životu. Oni imaju svoje troškove održavanja i potpuno razumijem da se nakupljeni dug treba podmiriti, no do toga uopće nije trebalo doći, barem po onome što nam je obećano od strane gradske vlasti prije sedam godina. Tada smo svi klubovi korisnici dvorane dobili usmeno jamstvo gradonačelnika Darka Eškinje da će grad plaćati te račune koji su uredno pristizali, međutim, dogodilo se da Grad nije ispunio svoje obećanje te smo sada u gotovo bezizlaznoj situaciji. Zašto je to tako trebalo bi upitati njih, jer se očito novac nije pravilno usmjeravao. Mi smo za ovu godinu dobili tek 71.000 kuna iz proračuna dok su neki drugi klubovi dobili i do pet puta veći iznos. Žalosno je da ove godine kad trebamo slaviti 50. obljetnicu postojanja smo se našli praktički pred gašenjem – kazao je Kvartuč.