Dobro raspoloženi Sukošanci

Slika korisnika admin

ISPRAVKA ZA MIRKA MIOČIĆA

Kad god mogu pogledam kviz „Potjera", jer na taj način testiram svoje znanje i uvijek se divim kako oni to sve znaju, a ja ne znam. Pa mi bude krivo i ljubomoran sam, a onda se sjetim da sam iznad tih osjećaja i smirim se. Ovi me lovci uistinu znaju zaprepastiti svojim znanjem, a normalno je da navijam za „našeg", tj. za Mirka Miočića koji, kada je koncentriran, može svakoga pobjediti. Logično je stoga da u rijetkim trenucima kada ja znam nešto što oni ne znaju, da mi je nekako drago pa bih ih volio podučiti kao što oni mene nešto nauče. Dakle, pitanje je bilo „tko je umro 1977."?, a ponuđeni su bili Holly (ne Mirella nego Buddy), Presley i Morrison. Mirko je, naravno, znao da se radi o Presleyu, ali je objašnjavajući napravio više grešaka. Jer, pjesma naše legendarne grupe Buldožer „Smrt Morisona Džima" nije nastala 1977. nego 1983., ne nalazi se na albumu „Pljuni istini u oči" iz 1975. (a ne 1977.), nego na ploči „Nevino srce" iz 1983. Eto, to što je Mirko pogriješio vjerojatno ne zna 99,99 posto stanovništa, nego znamo samo ja i još par Hrvata i nije mi to neko znanje, ali mi je drago da se mogu pohvaliti da bar nešto znam bolje od njega.

VRIJEME JE ZA MIRAN OBITELJSKI ŽIVOT

Evo smo saznali i još jednu strašnu, tragičnu vijest. Citiram: "Zagrebačka voditeljica Vlatka Pokos seli se u Kanadu, a na tu drastičnu odluku nagnali su je, kaže, maliciozni natpisi u novinama, komentari na internetu, nepoželjnost na svim televizijama i radijima, ali i ljubav prema čovjeku s kojim je u vezi 6 mjeseci" (kraj citata). Moram priznati da mi tu nešto nije jasno. Ono zbog čega je najviše bila u medijima je njena veza s Dikanom Radeljakom čije ime ja ne smijem spominjati, jer mi je dotični prije par godina poslao krasan mail u kojem me je lijepo počastio, a posebno mi je spočitnuo to što sam ljubomoran na njega, jer je on super, a ja sam frustriran, jer je, kako mi je ljubazno objasnio moja žena (?) "debela, stara i ružna"(???) i zato ga mrzim i nisam dobar čovjek (ovo zadnje sam sam zaključio). Zato ću preskočiti to s Dikanom Radeljakom i stoga više ne spominjem ime Dikana Radeljaka, jer mi je Dikan Radeljak napomenuo da mi je zabranjeno spominjati Dikana Radeljaka. Vratimo se dakle njegovoj bivšoj dragoj. Vlatka je bila i pjevačica i voditeljica, neloša i korektna, ali ništa više od toga. Ona je među vodećima jedino na listi "osoba koje se sramote noseći životinjsko krzno", a ja osobno takve osobe ne volim, jer volim životinje. Inače joj iskreno želim zdravlje i dobar život (kao i bivšem joj kojeg na žalost ne smijem spominjati, jer mi je zabranjeno), ali mi nije jasno zašto je ljuta. Ima samo četiri godine manje od mene starca, vrijeme joj je da se polako smiri i nije joj ni zdravo da se nervira i povlači po medijima. U Kanadi je lijepo, padne snijeg, zima traje duplo dulje nego ovdje, može se još dulje nositi bunda sa krznom oderanim sa nesretne mrtve životinje...

LJETNA ŠEMA HRT-a

S obzirom da Hrvatska televizija i dalje osjeća dužnost da se autorski malo više potrudi od ovih dviju komercijalnih koje se slabo trude po tom pitanju, onda treba s nečim ispuniti i ljetnu šemu pa smo zato dobili „Šušur". Pogledao sam emisiju snimljenu u Zadru i moje impresije su sljedeće... Pojavljivanje jednog kvazinovinara Zadarskog lista koji govori o Sfingi meni osobno ide na živce. Ne zbog njega samog koji je inače velikan našega doba, nego zbog toga što on stalno nešto govori, ponavlja iz godine u godinu, a čini se da svoje riječi baca u vjetar. Niti se nešto poduzelo po pitanju uređenja cijelog kompleksa Sfinge, niti se stavila nekakva ploča s podacima, niti je autor dobio svoju ulicu, školu i da sada ne nabrajam više. U principu - jadno.

A što se tiče ostatka emisije „Šušur"? Sve je to napravljeno solidno i gledljivo, ali da u Zadru ne postoji ništa što nije klapa ili šlageraj, meni ipak nije jasno. Ili je to možda neko pravilo da čim je more u kadru mora biti nešto „dalmatinsko"... Nije mi to nikako jasno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno