Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KASNE RADOVI Dukić: Razočaran sam i ljut što radovi na Putu Stanova ni danas nisu gotovi! Slijede sankcije!

08.07.2019. 13:02
KASNE RADOVI Dukić: Razočaran sam i ljut što radovi na Putu Stanova ni danas nisu gotovi! Slijede sankcije!


Gradonačelnik Branko Dukić pozvao je jutros na sastanak predstavnike svih nadležnih tijela odgovornih za nadzor realizacije projekta rekonstrukcije dijela Puta Stanova čiji je dovršetak, prema Ugovoru, trebao biti danas. Prema osnovnom ugovoru s izvođačem radova tvrtkom Cestar d.o.o. Split, rok za dovršetak radova bio je 7. lipnja, a taj rok izmijenjen je temeljem obrazloženja stručnog nadzora (zbog izmjene projektne dokumentacije u smislu prilagodbe nivelete ceste okolnim ulazima u kuće, neriješenih imovinsko pravnih poslova na zapadnom dijelu trase od Ulice Domovinskog rata do Riječke ulice te vremenskih uvjeta – kišnih dana) do današnjeg dana.
Još tijekom proteklog tjedna moglo se utvrditi kako se ni taj produženi rok neće ispoštovati te je gradonačelnik na jutrošnjem sastanku zatražio očitovanja nadzornih tijela o stanju na gradilištu obrazloženje zašto radovi nisu završeni u produženom roku.
–  Prije svega, razočaran sam i ljut što radovi na Putu Stanova ni danas nisu gotovi iako su me uvjeravali pri produženju roka da će se svi radovi dovršiti u tom novom roku. Riječ je o ulici u kojoj živim i jako dobro znam probleme i primjedbe stanara. Inzistirao sam posljednjih tjedana na pojačanom nadzoru radova i uvažavanju svih realnih zahtjeva za uklanjanje nedostataka – kazao je gradonačelnik Dukić.
Tijekom sastanka naglašeno je kako su uočeni manji propusti u izvedenim zahvatima od strane izvođača koje je nužno otkloniti prije postavljanje završnog dijela asfalta.
–  Grad Zadar ne može dozvoliti primopredaju gradilišta prije otklanjanja svih nepravilnosti. Naložio sam žurno otklanjanje svih propusta o trošku izvođača radova te da se istom, sukladno ugovoru, počinju naplaćivati "penali" zbog kašnjenja. Izvođači i ovakav način izvođenja radova neće biti poželjni za buduće projekte Grada Zadra niti sve tvrtke i ustanove kojima je Grad osnivač te će se sankcionirati svim zakonski raspoloživim sredstvima – zaključio je gradonačelnik Dukić.