Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Neka druga maturalna zabava

08.07.2020. 20:12


U najneobičnijoj nastavnoj godini, započetoj s najdužim štrajkom prosvjetnih djelatnika, a završenoj s nastavom na daljinu, maturanti su ostali bez oproštaja i proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja.
Iako su ostali bez svoje dugo pripremane maturalne zabave, Prirodoslovno-grafička škola Zadar se potrudila svojim maturantima barem uveličati dodjelu završnih svjedodžbi. Podjela svjedodžbi u multimedijalnoj dvorani i druženje u dvorištu bilo je puno svečanije nego inače, uz poštivanje epidemioloških mjera.
– Uz svjedodžbe podijeljene su i nagrade najboljim učenicima, učenicima koji su nagrađeni na raznim smotrama, ali i onima koji su svojim nenastavnim aktivnostima doprinijeli popularnosti škole. Važnu fazu života završili su učenici zanimanja kemijski tehničar uz pomoć njihove razrednice Gordane Kundid, zatim grafički urednici-dizajneri uz razrednicu Josipu Stipanov te medijski tehničari i web dizajneri uz razrednicu Vesnu Krnčević, rekao je ravnatelj Tomislav Grbin, koji je prilikom podjele svjedodžbi održao pozdravni motivirajući govor.
Istaknuo je da se treba othrvati globalizacijskom problemu mladih – lijenosti te životne probleme rješavati hrabro, srčano i bez straha. Poruku da umijeće življenja nije u izbjegavanju teškoća, nego u njihovu savladavanju ustrajnošću i upornošću, mladi su dočekali pljeskom.
Ravnatelj, razrednici i ostali djelatnici nazočni na svečanosti učenicima su zaželjeli svu sreću u životu. Uz tradicionalno fotografiranje ispred ulaza u školu, učenici su obećali da će ostati u trajnom kontaktu kako međusobno, tako i sa djelatnicima škole. Umalo je i ovo malo slavlje uhvatio ljetni val koronavirusa pa je ovo druženje maturanata održano u posljednji trenutak. Nije maturalna zabava, ali će je isto pamtiti cijelog života.