Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pandemija je ostavila posljedice, ali s optimizmom gledaju na ovu sezonu

08.07.2021. 10:30


Pružatelji usluga smještaja, kao što su hosteli, koji su popularni među mladim putnicima i grupama učenika, zbog pandemije koronavirusa pretrpjeli su velike štete jer mladi gosti, koji najčešće dolaze avionskim i autobusnim aranžmanima u velikim grupama, u zadnjih godinu i pol dana najčešće nisu putovali jer im je organizacija grupnih aranžmana zbog pandemije koronavirusa uvelike otežana.
O trenutnom stanju u popularnom HI Hostelu Zadar razgovarali smo s voditeljicom Marinom Prenđom.
– Zasada u hostelu gostuje samo jedna grupa, što je naravno neusporedivo s ranijim godinama i debelo ispod razine popunjenosti naših kapaciteta, koje bi bilježili u ovo vrijeme ranijih godina. Pandemija koronavirusa pogodila nas je iznimno teško, tako da smo ove godine otvorili 31. svibnja, kazala je Prenđa i dodala kako su prošle godine, kako bi privukli što više gostiju čak i smanjili cijene svojih aranžmana.
– Osim smanjenja cijena, prilagodili smo se i tada važećim epidemiološkim mjerama te smo ograničili broj gostiju koji je u isto vrijeme mogao boraviti u objektu, što je naravno još više negativno utjecalo na krajnje prihode hostela. Ove godine nećemo mijenjati cijene i nadamo se boljoj i uspješnijoj sezoni. Uveli smo minimalne promjene u naše aranžmane. Osim velikih grupa na koje smo naviknuli, orijentirat ćemo se i na individualne putnike, koji putuju u privatnim aranžmanima, istaknula je Prenđa i dodala kako se svi zaposlenici hostela drže važećih epidemioloških propisa.