Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Slavlje Dobre klope Mesnice Ikić

08.07.2021. 07:20


U finalu malonogometnog turnira Gorica 2021. pobjednički pehar i 15.000 kuna osvojila je momčad Dobra klopa Mesnice Ikić iz Gorice voditelja Mate Ikića. U dvoboju za prvo mjesto Dobra klopa je slavila protiv momčadi iz iste župe, sv. Ivana Krstitelja, sastava Kanela iz Raštana voditelja Josipa Brajkovića kojima je uz pehar pripalo i 7.000 kuna. Uz veliku podršku navijača obje momčadi prikazale su odličnu igru, na granici sportskog fanatizma. Na kraju su rezultatom 5:4 slavili domaćini i tako na pobjedničkom tronu naslijedili Raštane koje su u prošlogodišnjem finalu bile bolje od Debeljaka. U konkurenciji 31 sastava trećeplasirani su Stanovi iz Zadra voditelja Tomislava Zelića koji su iz pehar ponijeli i 3.000 kuna. Stanarci su u utakmici za treće mjesto s 5:2 pobijedili Plovaniju. U organizaciji MNK Generacija Gorica, mladih entuzijasta i zaljubljenika u futsal (Božo Dražina, Šime Smokrović, Branimir Smokrović, Ivan Ninčević, Martin Ninčević, Josip Ikić) bilo je to desetak dana nogometne rapsodije i oglednog primjera kako se uz nezaobilazne sponzore besprijekorno organiziraju malonogometni turniri, prave sportsko-zabavne fešte.
U sjajnom finalu suprostavili su se malonogometni majstori, među njima i hrvatski reprezentativci te članovi prvoligaških klubova. Bilo je to finale za pamćenje. Ekipa Dobra klopa prošle godine u polufinalu i borbi za treće mjesto nije imala sreće u izvođenju šesteraca. Međutim, ove godine, pod sponzorstvom Mesnice Ikić, već su u 6. minuti povela je velemajstorskim zgoditkom, špicom kopačke Marija Žumberca, igrača Šibenika 1983, novog člana elitne 1. HMNL. Nakon što su domaćini u 34. minuti poveli 4:2 Kanela je umjesto vratara u igru uvela petog igrača, Šimu Škaru. U »tika-taka« igri Kanela je pritiskala i umjesto odvođenja utakmice u neizvjesnost jedna nesmotrenost omogućila je Žumbercu da se još jednom upiše u listu strijelaca pogodivši sa svoje polovice igrališta nezaštićenu protivničku mrežu. Nakon što je hrvatski reprezentativac Josip Jurlina nepune dvije minute do kraja susreta doveo domaćine u vodstvo 5:3 igralo se još 20-ak sekundi utakmice kad je Kristian Jurić zatresao mrežu, ali više nije bilo vremena za potpuni preokret. Doprinos sjajnoj malonogometnoj predstavi dali su i sudci, Stipe Vujević i Goran Agičić.


Finale
DOBRA KLOPA 5
KANELA 4
Športsko-školsko igralište Gorica. Suci: Stipe Vujević i Goran Agičić Strijelci: 1:0 Žumberac (6’), 1:1 Jurić (13’), 2:1 Jurlina (17’), 2:1 P. Katuša (17’), 3:1 Šarlija (30’), 3:2 Rubelj (31’), 4:2 Žumberac (34’), 4:3 Birkić (36’), 5:3 Jurlina (39’), 5:4 Jurić (40’).
DOBRA KLOPA MESNICE IKIĆ: Ante Piplica, Paulo Katuša, Marin Mikulić, Josip Jurlina, Marinko Šamija, Ante Mikulić, Karlo Torbarina, Ivan Tokić, Ante Birkić, Martin Nonković. Mario Žumberac. Voditelji: Mate Ikić.
KANELA: Toni Ćurčija, Zvonimir Čirjak, Marsel Katuša, Domagoj Galešić, Nikola Katuša, Šime kara, Stipe Čirjak, Ivan Ćurjurić, Ivan Birkić, Toni Rubelj, Kristijan Jurić. Voditelj Josip Brajković.
Polufinale: Raštane Kanela – Plovanija 7:1, Dobra klupa Mesnica Ikić – Stanovi.