Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lenny Kravitz – događaj 2008. u Zadru

Autor: Irena Jurjević

07.08.2008. 22:00
Lenny Kravitz – događaj 2008. u Zadru

Foto: Filip BRALA



Neovisno o tome što su planovi oko nastupa mijenjani iz sata u sata, te što je čak i tijekom samog koncerta dolazilo do tehničkih problema, publika je već s prvim taktovima odlučila kako će koncert Lennyja Kravitza za njih definitivno biti koncert godine
Đil prepun od dna do vrha, temperatura među publikom koja je išla do usijanja i frenetično skandiranje – tako bi se ukratko mogao opisati doček zadarske publike kada je u pitanju gostovanje Lennyja Kravitza u srijedu navečer. Nije ni čudo, reklo bi se, kada je dvorana Jazine odmah iza bine – pa je, eto, pobjeglo malo atmosfere s neke finalne utakmice.
Naime, neovisno o tome što su planovi oko nastupa mijenjani iz sata u sat, te što je čak i tijekom samog koncerta dolazilo do tehničkih problema, publika je već s prvim taktovima odlučila kako će koncert Lennyja Kravitza za njih definitivno biti koncert godine.
Prvotno zakazani početak za 21 sat tijekom dana je prebačen za 22 sata, i to zbog opreme koja je kasnila, a zbog koje je otkazan i nastup predgrupe TBF. I nakon 22 sata uslijedilo je još i dodatno 40-minutno čekanje da bi američki rocker konačno stupio na pozornicu. No, to nikoga izgleda nije previše smetalo, pa je tako već sa prvim taktovima euforija mogla započeti.
Lenny Kravitz, jedna od ikona rock glazbe današnjice, oduševio je oko, neki kažu čak i 10 tisuća tisuća posjetitelja na koncertu u Jazinama, a dugoočekivani “spektakl godine” nije pokvario niti kvar na razglasu, zbog kojeg je Lenny prekinuo izvođenje druge pjesme na koncertu, “Always on the run”.
– Predugo smo čekali da dođemo ovdje, izvest ćemo ovo kako valja – rekao je Lenny, i nakon nekoliko minuta nastavio s koncertom.
Da nije samo jedna od zvijezda koje su prošle kroz Zadar, nego glazbenik koji istinski živi svoje pjesme, Kravitz je pokazao interpretacijom većine svojih hitova, koje je publika spremno prihvaćala. Izmjenjivali su se tako “It ain’t over till it’s over”, “Be”, “Believe”, te rock standardi zaokruženi u zanimljiv mix. Atmosferu je tek pokvario jedan duži nepotrebni solo saksofonista na sredini koncerta, ali je Lenny u završnici pokazao zašto je u vrhu svjetske glazbe.
Treba pohvaliti i Kravitzov prateći band, koji je glazbeno iznio koncert, skladnim muziciranjem i solo-dionicama, pustivši tako Lennyja da se približi publici.
Nakon izlaska na bis, Kravitz je čak ušao među publiku, došetao do bedema i još jednom svima zahvalio na dolasku. “Are you gonna go my way” na kraju naveo je sve da požele barem još jednu pjesmu za bis, no kad je iz razglasa pušten Hendrixov “All along the watchtower”, svima je bilo jasno da je koncert godine za nama.