Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ćurjurić pogodio za pobjedu

Autor: Drago Bajković

07.08.2009. 22:00
Ćurjurić pogodio za pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



Zadar je zgoditkom Ćurjurića u posljednjoj minuti susreta osigurao tri boda za Zadrane u srazu sa Šibenikom. Domaćini su tijekom cijelog susreta bili puno bolji, ali do troboda su stigli tek u samoj završnici susreta.
U 7. minuti nakon prekršaja nad Šaranovićem slobodni udarac s tridesetak metara izveo je Ljubičić. Njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Minutu kasnije Terkeš se našao u sjajnoj prigodi, izbio je sam ispred Blaževića, ali je u najvažnijem trenutku dao predugačak for i prigoda je otišla u nepovrat. U 10. minuti Zadra vodi. Alimanović je uputio centaršut s lijeve strane, a najviši u skoku bio je Ljubičić. Tuče glavom, a loptu na putu prema mreži rukom dira Samir Duro. Sudac Mlakar nije ni trenutka dvojio. Pokazao je na bijelu točku s koje je precizan bio Terkeš – 1:0.
U 17. minuti prva prigod za goste iz Šibenika. Bačelić-Grgić je izveo korner s desne strane,a  najviši na drugoj vratnici je Budiša. Tukao je oštro, a lopta je prohujala tik iznad vratnice. Igrala se 27. minuta kada je Ljubičić ponovno okušao svoj udarac s tridesetak metra. Ovog puta bio je precizniji, ali Blažević je siguran.
Prvu pravu prigodu u drugom poluvremenu stvorili su Zadrani. Ljubičić je odlično u 54. minuti ostavio loptu za Alimanovića koji odlično puca s 22 metra u sam lijevi kut, ali Blažević odlično intervenira. Minutu kasnije gosti su posve neočekivano izjednačili. Jedne dubinske lopte dočepao se dotada posve nevidljivi Zec i matirao potpuno uspavanu obranu Zadrana – 1:1.
U 70. minuti sporna situacija, Šaranović je uputio loptu s očima u šesnaesterac gostiju, a  Jozinović je zakucao u mrežu Blaževića. Međutim, sudac Mlakar je uz intervenciju pomoćnik sudio zaleđe. Minutu kasnije Terkeš je u odličnoj situaciji, ali njegov udarac s pet metara blokira Duro.
U 74. minuti zatresla se vratnica gostujućeg gola. Ljubičić je pucao s 25 metara, ali rezultat se na semaforu nije primijenio. U nastavku akcije Maruna je ubacio s desne strane,a  Terkeš glavo tukao pored gostujućih vratiju. U 82. minuti fantastična prigoda za Zadrane. Terkeš je pobjegao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac gostiju za natrčalog Ljubičića koji nije uspio stići na njegov ubačaj. Igrala se 86. minuta kada je Jozinović neloše pucap s desetak metara, ali Blažević je potpuno zaključao svoja vrata.
U 90. minuti Zadrani su stigli do prednosti nakon fantastične akcije. Akcija je krenula od Ćurjurića koji je u kaznenom prostoru pronašao Terkešakoji je iskusno malo sačekao i uposlio natrčalog Ćurjurićakoji nije propustio matirati odličnog Blaževića – 2:1.


 ZADAR – ŠIBENIK 2:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Tvrtko Jureša (Zagreb) i Mladen Lončar (Virovitica). Strijelci: 1:0 Terkeš (10.-11 m), 1:1 Zec  (55). Žuti kartponi: Puljić, Ljubičić, Alimanović, Surać (Zadar), Duro, Zoričić(Šibenik)
ZADAR: Ježina6, Jonjić 6, Bećiri 6,5, Puljić 5,5, Jozinović 6,5, Alimanović 6,5(od 64. Ćurjurić 7), Jerbić 6 (od 73. Surać 6), Maruna 6(od 79 Cela-),  Ljubičić 6,5, Šaranović 6,5, Terkeš 6,5.
ŠIBENIK: Blažević 7, Medvid 6, Budiša 5,5, Vidić 6, Zoričić 5,5, Ademi 6, Duro 5,5, Bačelić-Grgić 5,5(od 79 Elez-), Dajić 5,5 (od 87. Dajić-), Alispahić 5,5, Zec 6,5.