Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prvi test pokazuje da Sanader nema legionelu

Autor:

07.08.2009. 22:00
Prvi test pokazuje da Sanader nema legionelu

Foto: EPA



Prvi test na bakteriju legionelu pokazuje da ona nije uzročnik upale pluća kod bivšeg premijera Ive Sanadera, potvrdio je večeras šef odjela pulmologije na Klinici za plućne bolesti Jordanovac prof. dr. Miroslav Samaržija.
No, kazao je kako su to tek prvi testovi i da bi se tek kasnije mogao znati točan uzrok upale pluća, jer se testiranja nastavljaju.
Prvi testovi su takvi, ali to ništa ne znači. Što će se kasnije događati, to ćemo vidjeti, rekao je dr. Samaržija u izjavi za Hinu te istaknuo da je stanje pacijenta sada dobro.
Bivši hrvatski premijer dr. Ivo Sanader zadržan je jučer na liječenju u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac nakon što mu je dijagnosticirana upala pluća.
Danas ga je dopodne posjetio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović i s njim se zadržao u razgovoru oko sat i pol. Kazao je da bi dr. Sanader mogao već za tjedan dana biti pušten na kućnu njegu, ako antibiotska terapija bude davala očekivane rezultate. Rezultati terapije, istaknuo je, već su vidljivi, jer Sanader danas više nema temperaturu.
Danas je u Metkoviću na pitanje novinara hoće li posjetiti bivšeg premijera u bolnici predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao da će njegov protokol uspostaviti kontakt. Ako Sanader može primati posjete, onda ću ga posjetiti, kazao je predsjednik Mesić.