Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Trent Plaisted potpisao za Zadar

Autor: Roman Morović

07.08.2009. 22:00
Trent Plaisted potpisao za Zadar


Ugovor sa Zadrom, Plaisted je, baš kao i Micah Downs, potpisao na jednu godinu, a ovim potezom KK Zadar je, ako je suditi po izjavama trenera Sagadina, kompletirao roster za sezonu 2009./2010.
 Američki centar Trent Plaisted novi je igrač KK Zadar, objavio je klub na svojim službenim stranicama. Dvadesetdvogodišnji Plaisted (1986., 211) rođen je u San Antoniu, a karijeru je započeo na sveučilištu Brigham Young University, istom onom gdje je svojevremeno igrao i Krešimir Ćosić. Tamo je proveo četiri godine, a u sezoni 2007./2008. u prosjeku igrao 27 minuta po utakmici uz učinak od 15.6 poena i 7.7 skokova. Godine 2008. izabran je kao 46. pick NBA drafta od strane Seattle Supersonicsa koji su ga prosljedili Detroit Pistonsima kao dio razmjene igrača.
Prošle je sezone potpisao za talijansku Angelico Biellu ali je propustio gotovo cijelu sezonu zbog ozljede leđa. Ove godine je nastupio u NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu za momčad Detroita, te je u pet utakmica igrao u prosjeku 11 minuta uz učinak od 3 poena i 3 skoka po susretu. Ugovor sa Zadrom, Plaisted je, baš kao i Micah Downs, potpisao na jednu godinu, a ovim potezom KK Zadar je, ako je suditi po izjavama trenera Sagadina, kompletirao roster za sezonu 2009./2010. Sagadin je, naime, nedavno kazao kako će Zadar dovesti samo još jednog centra, što bi trebalo značiti da je klub nakon dugih pregovora odustao od dovođenja šibenskog centra Mira Bilana. Prema tome, sastav Zadra za iduću sezonu trebao bi izgledati ovako: Stipčević, Prostran, Car, Rančić, Perić, Downs, Boisa, Ružić, Plaisted, a preostala tri mjesta trebali bi popuniti mladi igrači.