Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Unajmio jahtu, odvezao ju u Crnu Goru i zadržao

Autor: Suzana Bandić

07.08.2009. 22:00
Unajmio jahtu, odvezao ju u Crnu Goru i zadržao

Foto: Filip BRALA



Četrdesetogodišnjak je temeljem tjeralice uhvaćen na graničnom prijelazu Bajakovo jer nije vratio jahtu koju je prošle godine unajmio za iznos od šest tisuća eura
Uz kaznenu prijavu zbog utaje jučer je u 18 sati dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću priveden 40-godišnji državljanin BiH zbog utaje. Muškarac je uhićen večer prije temeljem tjeralice, koju je još prošle godine za njim raspisala PU zadarska, kada je oko 21.30 sati pokušavao prijeći granični prijelaz Bajakovo.
Naime, njega se sumnjiči da je 15. kolovoza 2008. godine u marini Kornati u Biogradu na moru, sa slovenskim državljaninom, inače odgovornom osobom slovenskog poduzeća koje je u leasingu imalo 12 metara dugu jahtu, dogovorio najam tog luksuznog plovila na vremenski rok od sedam dana. Za to mu je odmah na ruke isplatio šest tisuća eura, a potom je kao skiper napravio popis članova posade i putnika te prevezao jahtu u Crnu Goru. Po isteku sedmodnevnog najma, a nakon što on jahtu nije vratio vlasniku, on ga je prijavio policiji.
Nakon saslušanja istražni je sudac 40-godišnjaku odredio pritvor obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu pa postoji bojazan kako bi mogao pobjeći preko granice.