Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zalog za dobru sezonu

Autor:

07.08.2009. 22:00
Zalog za dobru sezonu

Foto: Vedran SITNICA



Nakon velike pobjede Zadra nad Šibenikom vratila se pjesma u svlačionicu i osmijeh na licima navijača koji su konačno zadovoljni napustili Stanove. Ne samo da je stigla prva ovosezonska domaća pobjeda nego je i igra bila dopadljiva, pogotovo silni trud koji su iskazivali igrači Zadra tijekom većeg dijela susreta. Treneri su pristupili novinarskim mikrofonima kao uvijek u različitim raspoloženjima, ali su obojica bili vrlo kratki i oskudni u svojim opservacijama. Anđelko Godinić će svoj trenerski debi na klupi Šibenika pamtiti po lošemu iako su imali odličnu situaciju do tri minute prije kraja kad je Čurjurić na asistenciju Terkeša odnio i taj jedan bod Šibenčanima.
– Zadar je u većem dijelu susreta, a pogotovo u prvom poluvremenu bio dominantna momčad i u tom periodu igre smo se uspjeli sačuvati i većeg zaostatka. Drugo poluvrijeme je ponudilo drukčiju sliku i uspjeli smo povezati konce naše igre što je ubrzo rezultiralo našim pogotkom i došli smo u situaciju da preokrenemo utakmicu. Ipak Zadar je dobro stisnuo u posljednjoj trećini utakmice što je bilo dovoljno da pokleknemo i na kraju mogu samo konstatirati da su Zadrani zasluženo pobijedili – kazao je Godinić nakon utakmice, a Zebić, više djelujući kao utopljenik koji je u zadnji čas pronašao put na površinu vode nego trener momčadi koja je u sedam dana pobijedila i Hajduka i Šibenika, potvrdio je svoja predviđanja o vrlo teškoj utakmici.
– Govorio sam i prije utakmice da će biti jako teško protiv Šibenika koji nam je tradicionalno težak protivnik, a i naučili su prošle sezone pobjeđivati u gostima, pa i nije čudno što su izgledali vrlo homogeno, čvrsto i rastrčano s dvije vrlo opasna špice koji su nam zadavali velike glavobolje – otvorio je Zebić pohvalama upućenim gostujućoj momčadi, ali se spomenuo svojih igrača koji su ga razveselili ovom vrijednom pobjedom.
– Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro i nismo uspjeli materijalizirati veliku nadmoć s tim drugim golom koji bi nam olakšao muke, ali onda je uslijedila ta prva polovica drugog dijela u kojoj su se moji igrači zagubili. Nisu znali više hoće li krenuti naprijed ili nazad i primili smo taj gol, a srećom nije nam Šibenik uspio još više naškoditi –  izanalizirao je Zebić dvije trećine utakmice, a za posljednje trenutke je bio pun hvale na račun svojih momaka.
– Posljednih 25 minuta uspjeli smo na jedan furiozan način krenuti prema golu Šibenika i uspjeli smo nakon svih onih prilika zabiti taj pobjedonosni gol. Nakon pobjede nad Hajdukom nama bod protiv Šibenika na Stanovima nije puno značio i zato smo išli napraviti maksimum. Upustili smo se u jedan veći rizik i na kraju krajeva smo uz taj fanatizam i podršku s tribina zaslužili ova tri boda – konstatirao je Zebić i najavio s ovom pobjedom ostvarenje nadanja da će Zadar ove sezone pokazati pravo lice u kojem neće izostati pravi rezultat.
– Nadanja su da će Zadar pogotovo nakon ove dvije velike pobjede imati dobru sezonu. Pjeva se nakon pobjede, igrači su dobra klapa i sigurno moramo iskoristiti ovaj pozitivan zanos nakon ove dvije pobjede da nastavimo s dobrim igrama i sigurno smo postali još bolji nakon ovakvih utakmica – za kraj je kazao Zebić.