Proslavili pola stoljeća života

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Galovačka generacija 50-godišnjaka s učiteljicom Anom Mioč

Prije 50 godina u Galovcu je rođeno točno 38 djece, 19 curica i 19 dječaka. Na proslavi pola stoljeća života na seoskom gospodarstvu Markica u galovačkim Jošanima sakupilo se njih tek 12. Nažalost, generaciju rođenu 1960. godine zadesila je tragična sudbina, rano je preminulo čak 9 Galovčana koji bi danas imali najbolje godine, točno 50 godina života.

U oslobodilačkom Domovinskom ratu u naponu snage su poginuli Mile Škara i Venci Škara, dok su znatno prije vremena preminuli Borislav Kožul, Tihomir Burčul, Neven Tokić, Mario Šare, Mira Vujević, Jadranka Kvartuč i Desa Vukša.

Misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Mihovila je predvodio župnik mr. don Stanislav Wielinski. Predvođeni učiteljicom Anom Mioč galovački pedesetgodišnjaci položili su cvijeće i zapalili na grobove svojih rano preminulih vršnjaka kao i kod središnjeg križa i spomen obilježja na Mjesnom groblju Galovac.

Treće po redu okupljanje ove generacije organizirali su Venka Burčul i Markica Gulan. Dirljivim susretom vitalni slavljenici vratili su se na kraj 60-ih i početak 70-ih godina prošlog stoljeća. Bilo je vremena za sjećanja, razgovore, za lijepe želje u budućnosti. Svakidašnjice, karijere i moguće zdravstvene i životne probleme "protjerali" su iz misli.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno