Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ravljani pozdravljaju legalizaciju izgrađenih vila

07.08.2010. 22:00
Ravljani pozdravljaju legalizaciju izgrađenih vila


Moguća izgradnja dvadeset  i osam vila, ukoliko je suditi  po reakcijama predsjednika  njihovih mjesnih odbora, Ravljane ne opterećuje previše.
Na upit da prokomentira  situaciju oko gradnje spomenutih dvadeset i osam vila na  Veloj Ravi, predsjednik MO  Vele Rave Mate Mavar kazao  je kako nije upoznat previše s  cijelom pričom tako da ne bi  mogao dati neki konkretan  komentar po pitanju same  gradnje.
Ipak, na komentar kako  dvadeset i osam vila znači i  velik broj turista koji bi mogao  poprilično nadmašivati broj  samih mještana kazao je kako  je Rava mali otok s malom  površinom i da nikakav masovan turizam nije dobar. Također, dodao je i to kako su se  Ravljani jednom prilikom ranije i sami zalagali za nepostavljanje ribljih kaveza u  njihov kanal upravo iz razloga  kako bi njihov otok imao bolje  uvjete za razvitak elitnog turizma.
Podsjetimo, Grad Zadar zatražio je pomoć Ministarstva  graditeljstva u slučaju izdavanja lokacijskih dozvola za  gradnju dvadeset i osam vila  na Veloj Ravi i to na području  koje ubrzo nakon toga više  nije bilo u građevinskoj zoni.  Naime, lokacijska dozvola je  izdana nekoliko dana prije usvajanja Prostornog plana Grada Zadra prema kojem taj  prostor više nije bio građevinski. Ipak, nakon što je odvjetnik Čedo Prodanović u  ime Natalije Perić tužio tadašnju pročelnicu Upravnog  odjela Dragu Petričić zbog  odugovlačenja u izdavanju  građevinskih dozvola, slučaj je  dospio i u medije.
Svoje viđenje oko gradnje  dao je i predsjednik MO  obližnje Male Rave Vladimir  Radin:
– Trebalo bi vidjeti nacrte i  kako će to na kraju izgledati,  no ukoliko je sve napravljeno  prema zakonu i s dozvolama,  zašto ne? Jer, s obzirom kako  se sad radi na Maloj Ravi ali i  Velikoj, a to je uglavnom iznajmljivanje i gradnja na divlje, svaka legalna akcija je  dobro došla. Redovito svake  godine zovem inspektore i prijavljujem ilegalne iznajmljivače, no bezuspješno. Inspekcija redovito dolazi na kraju  sezone kada više nema nikoga, pojašnjava Radin.