Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Palima za slobodu zahvalili slavljenjem života

07.08.2011. 22:00
Palima za slobodu zahvalili slavljenjem života


Prije početka programa, izaslanstvo UHVDR-a grada Paga je posjetilo područja u Lici na kojima su paški branitelji sudjelovali u akciji Oluja.
– Posjetili smo mjesta na kojima su život izgubili branitelji s Paga uz koja smo položili cvijeće, a cvijeće smo položili i na spomen križu, rekao je Davor Fabijanić
U organizaciji UHVDR-a Paga, a uz pomoć Centra za kulturu i informacije Pag, Mjesnog odbora, Udruženje obrtnika, KUD-a “Družina” i klape “Peružini” u Pagu je trodnevnim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan domovinske zahvalnosti. Prije početka programa, izaslanstvo UHVDR-a grada Paga je posjetilo područja u Lici na kojima su paški branitelji sudjelovali u akciji Oluja.
– Posjetili smo mjesta na kojima su život izgubili branitelji s Paga uz koja smo položili cvijeće, a cvijeće smo položili i na spomen križu. Obišli smo i grobove naših poginulih suboraca u Pagu i Povljani gdje smo također položili vijence, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a grada Paga.
Program obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti počeo je nastupom članova KUD-a “Družina” koji su, odjeveni u tradicionalnu narodnu nošnju Paga, na Trgu Petra Krešimira IV. odigrali paški tanac. Njihov je nastup privukao pozornost brojnih stranaca. Nakon tanca, članovi KUD-a “Družina” su u atriju Kneževog dvora izveli pučku dramu “Robinja”. U vrlo lijepom ambijentu Benediktinskog trga, pred mnogobrojnom publikom nastupila je klapa “Peružini” koja je izvela niz dalmatinskih pjesama. U petak je započela te do ranih jutarnjih sati subote trajala velika zabava na Branimirovoj obali gdje je duo “Kumpanji” zabavljao brojne goste kojima su članovi UHVDR-a Paga i paški obrtnici dijelili pečene srdele, pečeno meso i kobasice, domaće specijalitete, kao što je pandešpanj, kolač kojeg rade paške benediktinke, a dijelilo se i vino. Podijeljeno je više od tri tisuće porcija raznih jela. Uz dobru hranu i dobru glazbu, mnogi su i zaplesali.
– Drago mi je što je proslava Dana domovinske zahvalnosti u Pagu uspjela upravo onako kako smo i planirali. Velik broj naših članova i prijatelja se uključio u akciju i svi su se trudili kako bi gostima bilo što ljepše i taj smo cilj postigli, rekao je Davor Fabijanić.
Službeni dio zabave završio je u prvim satima subote velikim vatrometom, ali su se pjesma i ples nastavili gotovo do zore.