Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ninčević i Župan 17., Kostov i Cupać isto

Autor: Hina (H)

07.08.2012. 22:00
Ninčević i Župan 17., Kostov i Cupać isto

Foto: FAH



Hrvatske jedriličarke Enia Ninčević i Romana Župan završile su svoj nastup na Olimpijskim igrama na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda zauzevši 17. mjesto u klasi 470. Za ovu mladu posadu veliko je postignuće što su se uopće kvalificirale za Igre postavši prvi hrvatski ženski dvojac ikad na olimpijskim igrama. Uspjeh je tim veći što su one jedini ženski dvojac u jedrenju uopće u Hrvatskoj.
U dva plova održana u srijedu Ninčević i Župan zauzele su 19. i 14. mjesto.
Uoči plova za odličja u ovoj klasi u vodstvu su Novozelanđanke Jo Aleh i Olivia Powrie s istim brojem bodova kao i Britanke Hannah Mills i Saskia Clark.
Zlatnu medalju u muškoj klasi 49-er osvojili su aktualni svjetski prvaci Australci Nathan Outteridge i Iain Jensen sa 56 bodova, do srebra su stigli Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke sa 80, a do brončane Danci Allan Norregaard i Peter Lang sa 114. U toj klasi hrvatski predstavnici Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 17. mjesto.
Pred hrvatskim jedriličarima još je samo jedan plov na Igrama, u četvrtak će Šime Fantela i Igor Marenić nastupiti u plovu za odličja u klasi 470. Zasad su osmi, imaju prostora za napredovati.