Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U biogradskoj Gradskoj knjižnici razmjena udžbenika do 18. kolovoza

Autor: Jelica Farkaš

07.08.2012. 22:00
U biogradskoj Gradskoj knjižnici razmjena udžbenika do 18.  kolovoza


Pozivamo sve srednjoškolce da dođu u naše prostorije te daju knjige koje im više ne trebaju, jer one nekome mogu biti od velike koristi, kazala je knjižničarka Tihana Jurišić


U  prostorijama Gradske  knjižnice ovih dana nešto je  življe nego što je ljeti uobičajeno. Riječ je o razmjeni  školskih udžbenika za osnovnu i srednje školu, koji je  ova knjižnica upriličila u  svojim prostorijama.
Kako nam je rekla  knjižničarka prof. Tihana Jurišić, cilj ove akcije je da se  pomogne učenicima i njihovim roditeljima, jer izdaci za  knjige svake godine čine bitnu stavku u njihovom  kućnom proračunu.
– Dosta je udžbenika koji  su upotrebljivi te se mogu  razmijeniti ili jednostavno  uzeti, jer dosta je onih koji  jednima mogu poslužiti, a  drugima ne trebaju. Ovih dana u razmjeni su udžbenici  za osnovnu, a idućih dana pa  sve do 18. kolovoza u ovom  istom prostoru moći će se  razgledati, zamijeniti ili jednostavno uzeti udžbenici  za srednju školu. Stoga pozivamo sve srednjoškolce da  dođu u naše prostorije te  daju knjige koje im više ne  trebaju, jer one nekome mogu biti od velike koristi, kazala je prof. Jurišić.
Učenici i roditelji koje smo  sreli u knjižnici pozdravljaju  ovu akciju biogradske gradske knjižnice, jer je to prije  svega korisna akcija.