Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marcela Marić trostruka pobjednica

Autor: Čedo Fabulić

07.08.2013. 22:00
Marcela Marić trostruka pobjednica

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dvije medalje osvojila je Hana Kovačević


Protekli vikend u Rijeci je održano seniorsko ljetno Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu gdje su nastupili skakači Trešnjevke, Medveščaka i Zadra koji su pod vodstvom trenera Marka Sutlovića nastupili s troje predstavnika: Marcela Marić, Hana Kovačević i Hrvoje Glavić.
Marcela Marić bila je najuspješnija natjecateljica s osvojene tri zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom. Zlatne medalje osvojila je na svim individualnim disciplinama, daska 1 m (221 bod), daska 3 m (248) i toranj (190). Srebrnu medalju osvojila je u sinkroskokovima u paru s klupskom kolegicom Hanom Kovačević sa 217 bodova. Treće mjesto uz osvojena 222 boda pripalo joj je u disciplini ekipno gdje je skakala s Hrvojem Glavićem koji je ujedno bio najmlađi sudionik natjecanja. Hana Kovačević je osim drugog mjesta u disciplini sinkro, zauzela trećo mjesto u disciplini daska 1 m (190). Hrvoje Glavić je osim u disciplini ekipno nastupio i s daske 1 m gdje je zauzeo peto mjesto sa 183 boda.
Josip Karuc, nekadašnji član zadarskog Arna, koji nastupa za Medveščak bio je drugi u sinkroskokovima s Pervanom iz Trešnjevke, zatim četvrti na dasci 1 m te peti u ekipnim skokovima. Ovo je ujedno bilo posljednje natjecanje sezone, a sljedeća natjecanja započinju na jesen.