Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nina Badrić: Rad i trud se uvijek na kraju isplate

Autor: Krešimir Bukvić

07.08.2013. 22:00
Nina Badrić: Rad i trud se uvijek na kraju isplate

Foto: Mare MILIN



Najveća čežnja mi je da ovaj život proživim smisleno i potpuno. Mislim da smo svi skupa stvoreni za velike stvari, da nismo stvoreni da budemo osrednji u svemu. Tako se i ja radujem svemu što dolazi i sretna sam jer sam uistinu do sada proživjela mnogo lijepih trenutaka u svom životu


Sutra će u najvećem zadarskom multimedijalnom centru Arsenalu koncert održati Nina Badrić. Jedna od najpopularnijih, ne samo hrvatskih, već regionalnih pjevačica, u Zadar dolazi u okviru ljetnog Arsenalova programa “Ladies summer”. Nakon Tereze, Gabi, Radojke i Josipe, zadarska će publika ponovno imati priliku uživati u nastupu jedne od rijetkih hrvatskih glazbenih umjetnica čiju karijeru definira spoj i kvalitete i komercijale. Višestruka dobitnica Porina, Nina je već od početka svoga glazbenog puta, prije dvadesetak godina, prije svega kvalitetnim, emocijama nabijenim vokalom u kombinaciji s nepogrešivim instinktom za odabrati dobru, hit pjesmu, polako, ali sigurno, gradila karijeru. Ne zaustavljajući se na danceu, glazbom svojih početaka, razvijala se glazbeno na isti onaj način na koji je sazrijevala i kao čovjek, uspijevajući “dotaknuti” gotovo sve generacije svoje publike. Pjesme su joj u jednakoj mjeri osvajale top ljestvice kao i Porine, a ime zauzimalo medijski prostor u jednakoj mjeri zbog glazbe kao i nje same. Svoje je najveće životne drame “proživljavala” na stranicama novina pa, željna mira i sna, kako nam je rekla tijekom intervjua, ovo je ljeto odlučila uzeti predah i početkom prvih ljetnih vrućina otići negdje na pučinu u pravcu bez mobilnog signala. Mir i odmak od svega bili su mi potrebni, izjavila je. No vrijeme leženja na suncu u kakvoj skrivenoj vali sada je iza nje. Novi album – album hit pjesama “Najdraži”, samo što nije izašao, treba krenuti u promociju. A ima li boljeg starta od zadarskog Arsenala? 
Zadnji singl koji ste izdali zove se “Čežnja”. Za čime čezne Nina Badrić?
– Moje čežnje su vrlo jednostavne. Najveća čežnja mi je da ovaj život proživim smisleno i potpuno. Mislim da smo svi skupa stvoreni za velike stvari, da nismo stvoreni da budemo osrednji u svemu. Tako se i ja radujem svemu što dolazi i sretna sam osoba jer sam uistinu do sada proživjela mnogo lijepih trenutaka u životu. Sve je bilo baš onako kako treba biti.
Razlika između dobre pjevačice poput vas i one koja to nije je u glazbenoj emociji koju publika itekako zna prepoznati. A upravo te emocije, ta toplina u glasu, vaš su adut. Ovo govorim u osobno ime, no mislim da bi se i mnogi drugi složili. Pjeva li sretno zaljubljena Nina i ona koja traži ljubav na isti način? Ima li razlike, kad ste kreativniji i bliži publici?
– Ne, nema razlike. Presretna sam kad čujem ovakve komentare poput vašeg, jer ja sam tu zbog vas, zbog svoje publike. Pjesme nas sve diraju u srca, ponesu, oraspolože, kako one koji ih slušaju, tako i nas izvođače.
Što mislite o jednom albumu obrada, Nina pjeva druge autore, mislim da bi to bio hit. Radili su ga najveći, Barbra često, a i Vi imate izvrsno iskustvo s pjesmom “I’m so excited”?
– Dobra ideja, zašto ne? Kradem ideju (smijeh).
I čije biste pjesme voljeli pjevati?
– Sade i Whitney Huston bi bile moj izbor.
Jedna ste od najpopularnijih pjevačica regije, držite li da je istinita ona – biti na pravom mjestu u pravo vrijeme? Možete li mi izdvojiti onaj prijelomni trenutak svoje karijere, onaj trenutak kada se sve “zakotrljalo” u pravom smjeru?
– Držim se uvijek iste: trud i rad se na kraju uvijek isplate.
Možda bi pravo pitanje bilo: koja je pjesma koja vas je vinula u nebesa, da ne kažem u “Nebo”?
– “Čarobno jutro” i “Takvi kao ti”.
A vama osobno, koja vam je vlastita pjesma najdraža?
– “Za dobre i loše dane”.
Družite li se s kolegama glazbenicima?
– Naravno da se družim. Najviše sa sestrama Husar, jer se mi ipak poznajemo još od mladih dana kada smo zajedno nastupale u zagrebačkom zboru Zvjezdice.
Ni manekenstvo vam ne ide loše: satovi, nakit….kako je došlo do tih suradnji?
– Imam veliku sreću i privilegiju da oni odabiru mene. Odgovara im moje lice i ono što radim. Sjajna je stvar kada se velike kompanije spoje s vama u zajedničkoj suradnji. Ponosna sam na svoje kampanje jer su neke od njih bile i svjetske.
Za kraj, poruka vašoj zadarskoj publici, što nam Nina u petak donosi u Arsenal?
– Mogu očekivati dobru zabavu. Bit će to koncert presjek cijele moje karijere, ali i neke nove pjesme. Vidimo se sutra u Arsenalu. Svima šaljem poljubac!


Prodaja ulaznica




Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (putnička agencija Aquarius, Dallas music shop, Tisak media – Supernova). Cijena ulaznice je 60 kuna u pretprodaji te 80 kuna na dan koncerta.