Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šibeniku predsjednik, Zadru pravni savjetnik

Autor: Suzana Bandić

07.08.2013. 22:00
Šibeniku predsjednik, Zadru pravni savjetnik

Foto: PIXSELL



– Ne možemo imati povjerenika u svakoj županiji, ali bez većih problema i s postojećim kadrom mi uspijevamo riješiti sve probleme i biti na usluzi radnicima. Zadranima je osim pravnog zastupnika Vedrana Uranije na raspolaganju i naš regionalni povjerenik Svetislav Džale koji ima ured u Šibeniku, kaže predsjednik SSSH Mladen Novosel


Zadarski radnici ne trebaju se plašiti najavljenih drastičnih izmjenama Zakona o radu, iako trenutačno nemaju niti jednog sindikalnog povjerenika, već samo pravne zastupnike – poručili su Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovaca Hrvatske.
– U SSSH je trenutačno 44 zaposlenika pa ne možemo imati povjerenika u svakoj županiji, ali bez većih problema i s postojećim kadrom mi uspijevamo riješiti sve probleme i biti na usluzi radnicima. Zadranima je osim pravnog zastupnika Vedrana Uranije na raspolaganju i naš regionalni povjerenik Svetislav Džale koji ima ured u Šibeniku – pojasnio je Novosel napominjući kako svi članovi i radnici koji trebaju njihovu pomoć, mogu ih pronaći u uredima. Ukoliko zbog rasprave ili kakva sastanka izbivaju, Novosel napominje kako na vratima svih ureda stoje i brojevi telefona za kontakt tako da radnici u najkraćem vremenu mogu dobiti pomoć i savjet koji trebaju. Novosel je spomenuo slučaj bivših gortanovaca u Zadru kod kojih je “zapela” isplata otpremnina. Tu je, kaže, Uraniji u pomoć pri rješavanju i pregovorima s poslodavcem i obveznikom isplate pregovarao i Ivan Kovačević iz središnjeg ureda SSSH u Zagrebu koji je, također uvijek na usluzi radnicima iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Regionalno su raspoređeni i povjerenici Sindikata trgovaca Hrvatske pa tako Zadar potpada pod onaj s uredom u Splitu.