Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Matulović: Pojačanja očekujemo sljedeći tjedan

07.08.2016. 22:00
Matulović: Pojačanja očekujemo sljedeći tjedan


U programu nam je ova dva tjedna raditi kombinirano na atletskoj stazi, u teretani i u dvorani i tako napraviti dobru bazu za ono što slijedi. Trebaju nam pojačanja na pozicijama dva i tri. Svakodnevno pregovaramo i očekujem da bismo to mogli definirati tijekom sljedećeg tjedna – kazao je Matulović
Košarkaši Zadra počeli su s pripremama za novu sezonu. Prvi trening odradili su kombinirano na atletskoj stazi na Baninama i u dvorani Krešimira Ćosića, a prisustvovalo mu je 13 igrača.
– Tu su svi osim Ivana Marinkovića, koji je imao poteškoća na putovanju prema Hrvatskoj i priključit će nam se poslijepodne. U programu nam je ova dva tjedna raditi kombinirano na atletskoj stazi, u teretani i u dvorani i tako napraviti dobru bazu za ono što slijedi – kazao je trener Ante Matulović.
Još šuter i krilo
– Srećom, naš kondicijski trener Jure Šango je s hrvatskom reprezentacijom u Rio de Janeiru pa se ovom prilikom zahvaljujem Mati Buliću, koji će korektno odraditi plan priprema koji je pripremio Šango.
U odnosu na prošlu sezonu u momčadi više nema Ante Delaša, Filipa Kraljevića, Ivana i Marka Ramljaka i Domagoja Bošnjaka, a najveće dosadašnje pojačanje je povratnik iz Zagreba Jakov Vladović.
– Njega ne treba posebno predstavljati. Svi znamo koliko je njegovo iskustvo i kvaliteta i koliko nam je to važno za ovu relativno mladu momčad, bez ABA ligaškog iskustva.
Na Višnjiku se pojavio i Kristijan Krajina, osječki centar pristigao iz Šibenika, koji nakon ozljede i operacije prednjih križnih ligamenata koljena još ne može trenirati punim intenzitetom.
– Od toga je prošlo pet mjeseci i on je sve bolje. Još nemože raditi sve segmente pod maksimalnim opterećenjem, ali očekuje da će kroz desetak dana biti sto posto spreman za sve napore.
Matulović dodaje i da je klub u potrazi za još dvojicom novih igrača.
– Trebaju nam pojačanja na pozicijama dva i tri. Svakodnevno pregovaramo i očekujem da bismo to mogli definirati tijekom sljedećeg tjedna.
Pomoćnik Samir Žuža
Kako sada stvari stoje, više mlađih zadarskih igrača trebalo bi ove sezone dobiti značajniju priliku.
– Sigurno hoće. Za njih je to prilika da se kroz ABA ligu i prvenstvo Hrvatske nametnu, te dokažu da su kvalitetom dorasli igranju na višem rangu – ističe trener Zadra.
Tijekom pripremnog razdoblja u planu je odigravanje i desetak kontrolnih utakmica, a prva je najavljena za 21. kolovoza protiv selekcije jednog američkog sveučilišta.
– Dosta ovih igrača do sada nije igralo zajedno i potreban im je određen broj utakmica da se što bolje upoznaju i stvore kemiju unutar momčadi.
O rezultatskim ambicijama je već bilo ponešto riječi, a Matulović je ponovio.
– Što se ABA lige tiče, želimo biti konkurentni svim momčadima i pozicionirati se u sredini ljestvice. Nastojat ćemo pružiti što bolji otpor momčadima iz višeg ranga i biti “al pari” s ostalima. U prvenstvu Hrvatske je cilj isti kao i prošle godine – najmanje treće mjesto, a uz to želimo isprofilirati nekog od mlađih igrača. To bi nam bio najveći dobitak, da dokažemo da kroz naš omladinski pogon mogu izići igrači za viši rang natjecanja – zaključio je Matulović, koji je kompletirao i stručni stožer.
Uz Franka Sterlu, pomoćni trener bit će povratnik u klub Samir Žuža.