Interes za Todorićevu jahtu pokazalo već 15 kupaca

Slika korisnika valentinam
LUKSUZ
U potpalublju se nalaze četiri spavaće sobe s osam ležajeva, na prvoj etaži je kuhinja, stol sa sjedalicama, dnevni boravak te kupaonice, a na gornjoj etaži ugrađen je čak i roštilj. Unutrašnjost plovila i dio namještaja obložen je ili izrađen većim dijelom od tzv. ptičjeg javora koji se savršeno uklapa s namještajem od bež kože
Marin GOSPIĆ
Jahta Jana jučer je i zaplovila, a ne zna se jesu li ukrcani zainteresirani kupci

 Nakon objave poziva zainteresiranim kupcima za razgledavanje jahte "Jana" tipa Riva 85 Opera u vlasništvu Ivice Todorića, koja  se nalazi na vezu u Tankerkomercovoj marini, izvanredna uprava Agrokora u utorak je i predstavnicima javnosti omogućila da nakratko zavire u  unutrašnjost luksuznog plovila ukupne dužine 23,86 metara.

Iako je jahta izgrađana još 2006. godine, opremu i interijer Todorići  su dali urediti po svom ukusu, potrebama i džepu. Na krmi broda nalazi se veliki drveni stol, uz koji je i glazbena linija. U potpalublju se nalaze četiri spavaće sobe s osam ležajeva, na prvoj etaži je kuhinja, stol  sa sjedalicama, dnevni boravak te kupaonice, a na gornjoj etaži  ugrađen je čak i roštilj. Unutrašnjost plovila i dio namještaja obložen je  ili izrađen većim dijelom od tzv. ptičjeg javora koji se savršeno uklapa s  namještajem od bež kože. Sve to može se kupiti po početnoj cijeni od  1,4 milijuna eura, no vlasnik će postati onaj tko ponudi više. Iako je  "običnom smrtniku" i početni iznos svota koju ne može zaraditi ni za  tri života, onih koji si ovu jahtu mogu priuštiti ipak ima. Kako stoji na  službenim stranicama Agrokora, interes, ali i nemalu jamčevinu, iskazalo je čak 15 kupaca.

- Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman  će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje, podložan uvjetima iz i u vezi postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima  eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca  se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog  ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja, istaknuli su iz Agrokora navodeći i kako je  jahta Riva 85 Opera u trenutku otvaranja procesa  izvanredne uprave bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji.

Osim pregleda jahte, zainteresirani kupci mogu "baciti" i probni đir,  no i to košta. Koliko, nismo uspjeli doznati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno