Vrijednost izvedenih radova na petrčanskoj rivi 4,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Rekonstrukcija važna za turističko mjesto
U prvoj fazi, koja je gotova, rekonstrukcija je obuhvatila dionicu obalnog zida duljine od 127,39 metara, gat dug 50 metara, rekonstrukciju južnog lukobrana duljine 51,50 metara i pješački plato sa sanitarnim čvorom, kaže Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar
Marin GOSPIĆ
Radovi u Petrčanima nastavit će se nakon sezone

Dio petrčanske rive dobio je novo, moderno i oku ugodno ruho, a na jesen se nastavljaju radovi na projektu rekonstrukcije obalnog zida u mjesnoj luci koji sufinanciraju Županijska lučka uprava, Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Luka lokalnog značaja

- Početkom studenog 2016. godine započeli su radovi na rekonstrukciji obalnog zida luke Petrčane. Radovi su se odvijali u fazama. U prvoj fazi, koja je gotova, rekonstrukcija je obuhvatila dionicu obalnog zida duljine od 127,39 metara, gat dug 50 metara, rekonstrukciju južnog lukobrana duljine 51,50 metara i pješački plato sa sanitarnim čvorom, kaže Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar koja u svojoj nadležnosti ima osam luka županijskog značaja i 100 luka lokalnog značaja otvorenih za javni promet, a u koju spada i luka Petrčane.

Pojekt rekonstrukcije obale, koji je zasigurno od velikog značaja za ovo turističko mjesto, sufinancirali su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s iznosom od 2.414.517,19 kuna, Grad Zadar s iznosom 601.426,88 kuna, Zadarska županija s 1.186.000,00 kuna i Županijska lučka uprava Zadar kao nositelj projekta s 298.075,66 kuna.

- Izvođač I. faze radova je bila tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica, a nadzor obavlja tvrtka Via Factum d.o.o. iz Biograda na Moru. Ukupna vrijednost izvedenih radova je iznosila oko 4.500.019,73 kuna s PDV-om. U realizaciji predmetnog projekta sudjelovalo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s iznosom od 2.414.517,19 kuna, Grad Zadar s iznosom 601.426,88 kuna, Zadarska županija s 1.186.000,00 kuna i Županijska lučka uprava Zadar s 298.075,66 kuna, kaže Škibola i dodaje kako se već na jesen, po završetku turističke sezone, nastavljaju radovi.

Drugi dio radova 6,5 milijuna kuna 

- Radovi će se nastaviti nakon sezone, odnosno objavljenog javnog natječaja, a vrijednost tih radova procijenjena je na oko 6,5 milijuna kuna bez PDV-a, kaže šef Županijske lučke uprave Zadar koja obavlja poslove upravljanja, izgradnje i korištenja luka županijskog i lokalnog značaja, što između ostalog uključuje i osiguravanje trajnog i nesmetanog obavljanja lučkog prometa, sigurnost plovidbe i pružanje usluga od općeg interesa. Također, brine o gradnji, održavanju, upravljanju, zaštiti i unaprjeđenju pomorskog dobra koje predstavlja lučko područje, gradi lučku podgradnju, provodi stručni nadzor, osigurava trajno i nesmetano obavljanje lučkog prometa, osigurava pružanje usluga od općeg interesa i usklađuje nadzor rada ovlaštenika koncesije koji obavlja gospodarsku djelatnost na lučkom području.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno