Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Razlaz na Stanovima

Dragan Blatnjak više nije trener Zadra

Autor: Šime Ćurko

26.06.2023. 21:39
Dragan Blatnjak više nije trener Zadra

Foto: Mate Komina



Dragan Blatnjak više nije trener prve momčadi HNK Zadar. Kako je objavio kluba sa Stanova “sporazumni raskid ugovora s trenerom seniora dogovoren je na Stanovima uz srdačni stisak ruku te zahvale Blatnjaku za odrađeni posao na travnjaku i tri i pol godine rada u Zadru”. Blatnjak je momčad preuzeo na polusezoni, nakon što je prvi dio bio pomoćnik Želimiru Terkešu.


– Žao mi je što nismo uspjeli u kvalifikacijama, odnosno što nismo ostvariti naš glavni cilj, pa je u sportu onda rastanak neminovan. No, proveo sam divne tri i pol godine. Osjećam ponos zbog svega učinjenog i činjenice da sam dao cijelog sebe. Došao sam s namjerom pomoći Zadru. Prošli smo dosta toga, ali došlo je vrijeme da krenem svojim putem – kaže Blatnjak pod čijim je vodstvom Zadar na proljeće kod kuće uglavnom uvjerljivo pobjeđivao, ali i pokazivao vrlo skromna izdanja na gostovanjima, na kojima su upisane samo dvije pobjede (Uskok, Primorac). Tako je izgubljena bitka za prvo mjesto, no nakon što Zagora kao prvak nije dobila licenciju za viši rang, Zadru se kao “sretnom gubitniku” otvorila prilika u kvalifikacijama za Drugu NL. No, tamo se Karlovac pokazao previsokom preprekom, te je u obje utakmice pobijedio 2:1 i ostavio Zadrane u četvrtom rangu. Nije išlo ni u Županijskom kupu u kojem je u četvrtfinalu bolji bio Hrvatski vitez.


– Klub je dobar, zdrav je, ljudi koji ga vode rade dobar posao. Uvijek ću biti dio Zadra i uvijek na raspolaganju Klubu. Volim ovaj grad i navijač sam Zadra, ali ovo je bio trenutak u kojemu smo Klub i ja osjetili da je vrijeme za rastanak. Zaista želim da Zadar što prije dođe na mjesto koje zaslužuje, a to je viši rang. Siguran sam da će to vrlo brzo netko ostvariti. U to nema nikakve sumnje – zaključio je Blatnjak.