Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kad mali postanu veliki pjevači, plesači…

08.08.2018. 11:54
Kad mali postanu veliki pjevači, plesači…


Popularni Ljetni dječji festival održan je ovih dana u centru Ždrelca na glavnom trgu Ravnica uz more u idiličnoj uvali Sv. Luka. U dinamičnom zabavnom programu kojeg je i ove godine organizirala Udruga „Levanda“ sudjelovalo je četrdesetak djece različite dobi od 4-14 godina.
Najbrojniji gosti s otoka Ugljana, Male mažoretkinje pod vodstvom Željke Postari, vrhunske voditeljice kroz dugi niz godina i uz mnoga priznanja na lokalnom i državnom nivou. Male mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana izvele su na pozornici dvije vesele točke uz veliku podršku brojne publike. Program je otvorio talentirani dječak iz Ždrelca, šestogodišnji Duje Čikarela koji najviše voli i pjeva pjesme Petra Graše, pa je i sada otpjevao njegovu pjesmu „Ako te pitaju“.
Duje je postao popularan kod brojne publike jer je sudjelovao u TV emisiji „Zvjezdice“.
Slijedili su nastupi 20-tak djece originalni i posebni u pjevanju, sviranju instrumenata, recitiranju, individualnom i grupnom plesanju, step- ples.
Najmlađe dijete ovog festivala četverogodišnja Zlatica Stanivuk hrabro je nastupila među starijim zvijezdama. Prvi put u solo nastupu je svirala gitaru Sara Krleža iz Brdovca, a saksofon je svirala Lejla Morankić iz Zagreba. Prvu plesnu točku u step-plesu izvela je devetogodišnja Mia Stefanovski. Popularna plesna grupa „Girls“, šest djevojčica iz Zagreba, Karlovca, Zadra, plesale su pod koreografijom i vodstvom Marijane Levar i Dinka Firšta iz Zagreba. U modernoj, zahtjevnoj i super dinamičnoj točki ovaj tim oduševio je sve svojim odlično izvedenim nastupom i grupnim kostimiranjem. Ema Pavličević i Anja Karković (12 god) plešu od svoje druge godine, izvele su ples na profesionalnom nivou. Grupa „Zvijezde“, tri djevojčice i jedan dječak (od 5-9 god.) iz Karlovca i Splita otplesali su i otpjevali simpatičnu točku „Sportski hit“ u vlastitoj koreografiji. Male pjevačice nastupile su individualno te je uz pljesak publike pjevala Zlatica Stanivuk i Aurora Vlašić (“Život nije siv“).
Recitacija koju je sama napisala Marija Galović (13 god.) o svom voljenom Ždrelcu istovremeno je ganula i nasmijala brojnu publiku. Bonus večeri bila je recitacija Željka Sutlovića iz Ždrelca, koji je ujedno bio i voditelj programa. Željko Sutlović, član Udruge Levanda i KUD-a Sveti Luka“, Ždrelac, pisac, slikar, glazbenik, pjevač, skladatelj, multitalent, prava je inspiracija djeci i odraslima.
Na kraju svih izvedbi Duje Čikarela je zajedno s publikom otpjevao Cesaricu u spomen na Olivera Dragojevića.
Svim sudionicima dodijeljene su nagrade, medalje i dječje igračke kao donacija obitelji Tarokić Ante i Helen iz Amerike.
Sponzori su bili: Turistička zajednica Općine Pašman, Općina Pašman, DM-Drogerie d.o.o. Zagreb, restoran „Riva“ Ždrelac, te Joško i Marija Vranić iz Švicarske.
Na kraju programa bio je kao poklon Turističke zajednice Pašman i veliki vatromet. Načelnik Općine Pašman, Krešo Ćosić, izrazio je zadovoljstvo ovom uspješnom manifestacijom kao i brojnom publikom. Predsjednica Udruge Levanda, Koraljka Jugović, zaključila je kako je zadovoljna ovom uspjelom ljetnom manifestacijom te zahvalila djeci, svim gostima, volonterima, sponzorima i brojnoj publici.
Najavljena je i manifestacija Doviđenja ljetu, 14. kolovoza s početkom u 20,30 sati, dječje igre koje se održavaju se na školskom igralištu u centru Ždrelca.