Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadraninu uz crnu kužinu Grad izgradio javni WC za tržnicu

08.08.2018. 12:23
Zadraninu uz crnu kužinu Grad izgradio javni WC za tržnicu


U tijeku je realizacija projekta preseljenja tržnice na Meladi na novu lokaciju, točnije uz križanje Puta Bokanjca s Ulicom Franje Petrića. Podsjećamo, na površini od 700 metara kvadratnih nalazit će se suvremena tržnica kapaciteta 25 prodajnih mjesta sa svom opremom – skladišnim prostorom, sanitarnim čvorovima, parkiralištem za iskrcaj robe.
Osim tržnice, prostor će služiti i kao višenamjenski kvartovski trg koji će se u poslijepodnevnim satima moći koristiti za različita javna događanja. Cijena projekta je 490.000 kuna, a izvođač je tvrtka Stipčević d.o.o.
Redakciji Zadarskog lista javio se Ante Perić, vlasnik kuće na Putu Bokanjca, koja se nalazi pored građevinskog zemljišta na kojem se gradi buduća kvartovska tržnica. Perić živi tu već 56 godina, točnije od 1962. Kuća je od tada podignuta za jedan kat, i dograđena je “crna kužina” 1998. godine. Legalizacija je predana, sve je uredno i čeka rješenje.
Potužio nam se jer su mu, prilikom izgradnje kućice koja će služiti kao sanitarni čvor, zatvorili tri prozora! Kaže kako je već bio i u Gradu Zadru gdje su mu obećali da će napraviti sve da se ispravi njihova pogreška, pa da će čak, ako treba, na njihov trošak napraviti novi prozor na nekom drugom zidu samo da primire situaciju.
– Koliko ja znam, za sve što radiš moraš imati građevisnku dozvolu, a iz Grada su mi poručili da ne moraju imati građevisku jer da je riječ o jednostavnoj građevini, budućem sanitarnom čvoru tržnice na Meladi, kazao je Perić dodavši kako nema ništa protiv sanitarnog čvora, ali ne da mu se na ovakav način “zatvori” prozore.
– Na tolikom prostoru na kojem se radi pijaca mogli su birati gdje će postaviti kućicu sa sanitarnim čvorom, a oni ju podignu meni ispred nosa, pobunio se Ante Perić, dodavši kako su mu zatvorili tri prozora crne kužine.
– Danas, sutra tu je mogla biti soba, a sada više ne može biti upravo zbog tog zida, odnosno objekta. Nemam ništa protiv pijace, ali da su kućicu pomaknuli za nekoliko metara u stranu i ostavili mi barem jedan prozor, kazao je.
Također, Perić naglašava kako nije znao za taj plan te da ga nitko za suglasnost ili bilo kakav dogovor nije niti pitao.
– Samo su došli i podignuli zid, i zatvorili mi, ne jedan, nego tri prozora. Kada sam došao pitati u Grad Zadar o čemu se radi, rečeno mi je da me o svemu trebao obavijestiti predjednik MO Maslina. Nas nitko nije kontaktirao, kazao je Perić.
Također, kaže kako mu je rečeno da će netko iz Grada doći još prošli tjedan da popriča s njim, ali nitko nije došao.
Također, kontaktirali smo Matu Zoricu, predsjednika MO Maslina, odbora unutar kojeg će se nalaziti buduća pijaca na Meladi, koji nam je kazao kako Ante Perić bespotrebno diže pompu oko svega jer je riječ o njegovoj šupi, a ne o stambenom prostoru. Također, dodao je kako je Perić bio upućen u projekt te kako se trebao žaliti na početku, a ne sada kada je već skoro pa kraj.
– Sanitarni čvor neće smetati gosopdinu Periću jer se u tom prostoru nalazi obična šupa u kojoj drži drva. Ja tu ne vidim problem. Ti prozori niti ne služe kao prozori kuće, to je poput garaže, kazao je Zorica dodavši kako mu se nikakva šteta nije učinila.
S druge strane, Zorica naglašava kako je sve rađeno po projektu i zakonski.
– Nisu radnici došli i odlučili nešto izgraditi jer im se tako prohtjelo, već postoji cijeli projekt koji je prošao sve nadzore i inspekcije. Ovo je pozitivna priča, i treba ju pohvaliti, zaključio je Zorica.
Upit vezan za situaciju Ante Perića poslali smo pročelniku Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darku Kasapu, ali do trenutka objave ovog članka još uvijek nismo dobili odgovor te ćemo ga objaviti naknadano.