Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

[FOTO ] Privlački spektakl glazbe, zabave, delicija i vatrometa iz mora

08.08.2019. 08:59
[FOTO ] Privlački spektakl glazbe, zabave, delicija i vatrometa iz mora


Turistička sezona u Privlaci je u punom jeku, a brojne ljetne manifestacije pod dirigentskom palicom Ive Zorić, direktorice Turističke zajednice, u sinergiji s Općinom načelnika Gašpara Begonje Gaje i Marijana Begonje Općinskog komunalnog društva Artić d.o.o., pretvorili su ovo poznato mjesto ribara i sabunjara u poprište dobre zabave koje su svake godine sve bogatije, ljepše i spektakularnije.
Spektakularna Privlačka noć, jedinstveni doček svehrvatske Oluje, spektakl glazbe, vatrene zabave, vrhunskih delicija i veličanstvenog vatrometa iz mora točno u ponoć u čast Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, jedna je od najvećih ljetnih fešti u Zadarskoj županiji. Ovogodišnja Privlačka noć za sobom je ostavila zadovoljne goste i turiste te ponosne domaćine.
Koncert Maje Šuput
Neki kažu da je na privlačkom nogometnom igralištu Loznica bilo oko osam tisuća ljudi, neki da je bilo preko deset tisuća ljudi. Svejedno, svi do jednoga na Loznici su bili u transu. Uz neodoljivu ponudu gastro delicija i svih vrsta pića nazočne je najprije zagrijala zamamna svirka grupe Full Gas, a koncert vrckave i atraktivna Maje Šuput na scenografski raskošnoj pozornici s dva video zida rasplamsao je atmosferu i one najmirnije natjerao na pljeskanje, skakanje ili barem na cupkanje na mjestu. U ljetnom šušuru sve je bilo na granici usijanja, veličanstveno.
U sklopu manifestacija tijekom dana održan je turnir u odbojci na pijesku, te je program otvoren dodjelom nagrada pobjednicima. Ukupno je bilo prijavljeno 10 ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa iz Njemačke (team Germany), drugo mjesto ekipa iz Slovenije, te treće mjesto ekipa iz Slovačke (Hudaček). Nagrade su dodjelivali načelnik Gašpar Begonja Gajo i direktorica TZO Privlaka Iva Zorić.
Nagrade gostima
Dodijeljene su nagrade i za gosta godine, gosta koji najduži niz godina dolazi u Privlaku. Ovo godine bile su čak dvije obitelji i to Barica i Dubravko Dušak iz Hrvatske koji već 20 godina ljetuju u Privlaci i obitelj iz Slovenije, Ivan i Nataša Belaj koja ljetuje 15 godina u Privlaci. Nagrada je prekrasna fotografija s privlačkim motivima, set privlačkih suvenira i domaći likeri.
Sponzori fascinantne manifestacije bili su cvjećarnica Škibola, OPG Bilušić, konoba Planura, buffet Moreta i slastičarnica Miki. Voditelj programa bio je iskusni, nezamjenjiv voditelj i animator Elvis Papić.
– Naš jedini cilj bio je gostima ponuditi ono što žele, dobru zabavu popraćenu pjesmom i bogatom gastronomskom ponudom, a u tome smo shodno brojnim pohvalama i uspjeli, ponosno će Iva Zorić.