HALO, POLICIJA Davor Dujić: »Ulazim u zadnju životnu borbu«

Slika korisnika mkvanja
Idu li pravo i pravda uvijek ruku pod ruku?
Je li naš policijski, socijalni, sudsko-tužiteljski i uopće društveni sustav u cjelini kapacitiran da ljudima koji su u beznađu prava i pravde ili imaju osjećaj da su »u raljama sustava«, adekvatno odgovori i ugradi u njih osjećaj da će njihova pravda – ako je istinita i realna – ipak na koncu biti zadovoljena
Prosvjed Davora Dujića na Narodnom trgu prije dvije godine

Poznati Zadranin, bivši boksač, prijatelj i menadžer legendarnog Miše Kovača, danas trener i sportski fizioterapeut, oglasio se na svome facebook profilu sljedećom objavom. »Radi istine. Danas 6. 8. 2019., nakon punih 25 dana ignoriranja od strane policije prema meni u osnovnim elementarnim građanskim pravima, morao sam posjetiti načelnika Prve policijske postaje gospodina Elvisa Perinčića u njegov ured i obavijestio ga da od ponedjeljka tražim da me se opet primi s nekim mojim spisima i najavio sam moj konačni obračun s nekim, o čemu sam obavijestio i neke medije – Ivica Nevešćanin (Slobodna Dalmacija), Šenol Selimović (Zadarski list), a s obzirom da je još u jeku turistička sezona, one glavne aktivnosti planiram iza 9. 9. kada je godinu dana od smrti moje supruge Brankice. Za sada idem samo obavijesno i evo mali video podsjetnik mog prosvjeda s glavnog Zadarskog trga od 27. 12. 2017. kada sam javno ukazivao na mnoge stare događaje kao i proročanski na moguće nove, a koji su se nažalost i dogodili i to većina sa smrtnim epilozima, ali o svemu tome uskoro uživo kroz moju istinitu životnu priču...radi istine – u čast svim dobrim ljudima kada ću uskoro ući i u moju zadnju životnu borbu...petnaestu rundu«.

U raljama sustava

Kako gospodin Davor Dujić u svojoj javnoj objavi spominje i mene kao urednika Zadarskog lista, mogu potvrditi da je uistinu 7. kolovoza bio kod mene i razgovarao sa mnom.
Nakon susreta s njim, a sjećajući se njegova prosvjeda u prosincu 2017. na Narodnom trgu kada je ukazivao na brojne događaje koje on sam doživljava kao povredu svojih ljudskih, građanskih prava i šutnju sustava, podsjetilo me sve to na jednu epizodu HTV-ove Latinice koju je vodio moj kolega Denis Latin, a u kojoj sam i ja gostovao na temu »Kad sustav zakaže«. Naravno, ni u snu ne bih arbitrirao oko toga je li i u kojoj mjeri gospodin Dujić u pravu, a pogotovo ne mogu ni slutiti koju bol proživljava gubitkom svoje mlade supruge, ali mi se snažno nameće dvojba je li naš policijski, socijalni, sudsko-tužiteljski i uopće društveni sustav u cjelini kapacitiran da ljudima koji su u beznađu prava i pravde ili imaju osjećaj da su »u raljama sustava«, adekvatno odgovori i ugradi u njih osjećaj da će njihova pravda – ako je istinita i realna – ipak na koncu biti zadovoljena te da ju oni sami ne moraju uzimati u svoje ruke.

Nema inspektora

Davor Dujić je par dana prije citirane objave, postavio i videozapis svog dolaska u Prvu policijsku postaju gdje je tražio jednog od inspektora za kojega je na porti kazao da je upoznat s njegovim slučajem. Izišao je nakon šalterskog odgovora da gospodina »tu nema«.
Ne postavlja se, dakle, ovdje pitanje je li i u kojoj mjeri Davor Dujić u pravu. Postavlja se pitanje je li i u kojoj mjeri sustav spreman prevenirati moguće štetne posljedice kada i ako jednom dođe do onoga što je Arthur Koestler nazvao »pomračenje o podne«. Jer, osjećaj da sustav funkcionira i da se kao građanin na njega možete osloniti, nekada znači puno više od osjećaja pobjede koju postignete kroz taj sustav. Ili, ne daj Bože, mimo njega.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.8 (4 glasova)

Komentari

Slika korisnika Maria22
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Slika korisnika Maria22
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju