Dan tune i Ribarska večer upriličit će se u slavu maritimne tradicije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
Posedarski projekt sufinaciran EU sredstvima adut za turistički kolovoz
Put do zadovoljnog turista danas je potpuno drugačiji nego možda prije desetak godina. To je uvelike uvjetovano promjenama u sustavu vrijednosti pa se tako više cijeni novo, drugačije, jednostavno, prirodno, kazala je Juranić Dedić
Ivan ĆORIĆ
U razdoblju od 1. lipnja do 31. srpnja 2022. godine ostvareno je 7.789 dolazaka, te 63.233 noćenja

Špica ovogodišnje ljetne sezone u punom je jeku u svim mjestima u Zadarskoj županiji. Turista je sve više, a i zabavnih te kulturnih manifestacija, kojima općine i gradovi u Zadarskoj županiji obogaćuju turističko iskustvo posjetiteljima u destinaciji.

Ruše se rekordi iz 2019. godine

Kako bismo provjerili kako sezona teče na području općine Posedarje, kontaktirali smo Ivonu Juranić Dedić, direktoricu TZO-a Posedarje, koja nam je kazala kako su u razdoblju od 1. lipnja do 31. srpnja 2022. godine ostvarili ukupno 7.789 dolazaka što je 4,61 posto više nego 2019. godine, kad je ostvareno 7.446 dolazaka, te 63.233 noćenja što je 2,64 posto više nego 2019. godine.

Kolovoz je tradicionalno mjesec u kojem je najviše turista diljem jadranske obale, što znači da za njih, ali i za domaće stanovništvo, valja organizirati cijeli niz zaniljivih i zabavnih događanja.

- Nakon biciklijade Posedarje - Novigrad, te koncerta Miroslava Škore, kojim smo obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u utorak je na rasporedu predstava za djecu, a 12. kolovoza Dan tune uz koncert Marka Škugora, koji organiziramo u sklopu projekta »Igra valova« koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, najavila je Juranić Dedić te nastavila kako se slavljenje maritimne tradicije općine Posedarje nastavlja i Ribarskom večeri u sklopu projekta »Igra valova«, koja je na rasporedu 21. kolovoza.

Odlična lokacija

U predsezoni, tj. u travnju i svibnju ostvareno je ukupno 815 dolazaka dok je 2019. godine u istom razdoblju ostvareno 1.828 dolazaka. U istom razdoblju bila su 3.943 noćenja, a 2019. godine 4.903 noćenja.

- U predsezoni smo imali uobičajene pripreme za turističku sezonu: od čišćenja plaže do uređenja mjesta i planiranja turističkih događanja. Također, započeli smo s provedbom projekta »Igra valova«, koji je sufinanciran sredstvima EU-a iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, odobrenom na FLAG natječaju u okviru mjere 2.2 Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne - maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture, kazala je Juranić Dedić te dodala kako je općina Posedarje atraktivno područje za turiste i posjetitelje zbog svoje povoljne lokacije i blizine prirodnim znamenitostima, a pogotovo zato jer su mala sredina bez velikih gužvi, što u ovakvim vremenima potencijalnim turistima puno znači.

Aktivni odmor i zaštita baštine

- Upravo zato naglasak je potrebno staviti na aktivan odmor i njegovanje prirodne baštine, te, naravno, voditi računa o dugoročnoj zaštiti prirode. Treba biti oprezan jer se današnji turisti ne zadovoljavaju samo sa ponudom »sunce i more« već traže nešto autentično. Razni sportski, kulturni, zabavni, vjerski i ostali događaji danas predstavljaju turističke atrakcije. Potražnja se mijenja u smislu zahtjevnosti i put do zadovoljnog turista danas je potpuno drugačiji nego možda pije desetak godina. To je uvelike uvjetovano promjenama u sustavu vrijednosti pa se tako više cijeni novo, drugačije, jednostavno, prirodno i što je više moguće prilagođeno specifičnim željama potencijalnih tržišta, naglasila je Juranić Dedić te dodala kako su osviještena putovanja, aktivan odmor i istraživanja još neistraženih područja neki od trendova koji će obilježiti putovanja u 2022. godini.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno