U zadarskoj Ispostavi DIRH-a 217 koordiniranih inspekcijskih nadzora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Izdano 16 prekršajnih naloga ukupnog iznosa 349 tisuća kuna
Na mjestu počinjenja prekršaja naplaćeno je 48 kazni. U upravnom postupku doneseno je 89 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti te 9 rješenja o zabrani rada, doznajemo od Državnog inspektorata
Zoe ŠARLIJA/PIXSELL
Ilustracija

Špica ljetne sezone vrijeme je kada državni inspektori imaju pune ruke posla. Punom parom rade svi ugostiteljski i smještajni objekti u Zadru i županiji, što znači da se povećava broj potencijalnih prekršitelja te su u akcijii državni inspektori.

- Koordinirani inspekcijski nadzori inspektora Državnog inspektorata obavljaju se u suradnji i s drugim tijelima, poglavito s MUP-om te tijelima uključenim u Stručno tijelo Središnje koordinacije za zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, poručili su iz DIRH-a, te dodali kako su tijekom lipnja i srpnja 2022. godine turistički, sanitarni, tržišni, veterinarski, poljoprivredni, vodopravni, fitosanitarni, elektroenergetski, inspektori rada za radne odnose, inspektori rada za zaštitu na radu, inspektori zaštite okoliša i zaštite prirode, inspektori opreme pod tlakom u Ispostavi u Zadru obavili ukupno 217 koordiniranih nadzora u kojima su utvrdili 146 povreda propisa, a u 76 slučajeva primijenili su načelo oportuniteta.

- Slijedom utvrđenih nepravilnosti izdano je 16 prekršajnih naloga ukupnog iznosa 349.000,00 kn te je podneseno devet optužnih prijedloga Općinskom sudu u Zadru. Na mjestu počinjenja prekršaja naplaćeno je 48 kazni. U upravnom postupku doneseno je 89 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti te 9 rješenja o zabrani rada, doznajemo od DIRH-a.

Naime, iz Državnog inspektorata dobili smo podatke iz kojih je razvidno kako se tijekom turističke predsezone i sezone 2022. godine obavlja niz koordiniranih nadzora inspektora Državnog inspektorata, prvenstveno nad poslovanjem smještajnih objekata, naročito kampova i hotela; poslovanjem ugostiteljskih objekata i pružatelja ugostiteljskih usluga vrste apartmani, hosteli i dr.; poslovanjem luka nautičkog turizma, s naglaskom na marine; poslovanjem plovnih objekata nautičkog turizma; pružateljima usluga turističkog vodiča, pružateljima turističkih usluga u posebnim oblicima turističke ponude, i to prvenstveno nad pružateljima turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma; pružateljima rent-a-car usluga; pružateljima usluga turističkog ronjenja; pravnim i fizičkim osobama koje neregistrirano obavljaju ugostiteljsku djelatnost, pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu i ugostiteljskim objektima; pružateljima ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu na čije poslovanje su podnesene prijave. Pored navedenog, inspekcijskim nadzorom se obuhvaćaju i ugostiteljski objekti i pružatelji usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno