Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prvo učenje, pa onda igra

Autor: Dragana Glavočić

07.09.2009. 22:00
Prvo učenje, pa onda igra

Foto: Adam VIDAS



Trebate odrediti što staviti u životu na prvo mjesto, a što na drugo, rekla je ravnateljica Jurka Šaban
Ponedjeljak je bio prvi dan škole za prvašiće u Osnovnoj školi “Stanovi”. Kako bi za najmlađe učenike, njih ukupno 60 podijeljenih u tri razredna odjeljenja, prvi susret sa školom i novim ambijentom bio što ugodniji, pripremljen je prigodni program. Potom je ravnateljica Jurka Šaban učenike upoznala s njihovim nastavnicama Marijom Prelas, Katicom Kalmeta i Marijom Jakićević te stručnim suradnicima koji će ih pratiti u narednom razdoblju.
Prvašići OŠ Stanovi stigli su u pratnji svojih roditelja. Mali Petar, čiji brat polazi treći razred ove škole, već se navikao na školski ambijent tako da mu ništa nije bilo strano. Nakon što je završio Malu školu, kazala nam je Petrova majka, s nestrpljenjem je dočekao današnji dan, jer napokon će biti “rame uz rame” sa svojim starijim bartom. 
Ravnateljica Šaban obratila se brojnim učenicima kazavši da pored igre i druženja sad su svakodnevno pred njima školske obveze.
– Dragi prvašići, neka vas ne plaši da više nema igre, već ćete morati samo učiti i učiti. Uvijek obveze u školi stavite na prvo mjesto tako ćete uvijek imati vremena za igru i druženje. Trebate odrediti što staviti u životu na prvo mjesto, a što na drugo, poučila je ravnateljica prvašiće, dodavši da što bolje budu učili to će biti sretniji i zadovoljniji u životu. Na kraju je Šaban pozvala roditelje na suradnju radi što uspješnijeg i kvalitetnijeg provođenja odgojno-obrazovnih planova i programa.