Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uvodi se produženi boravak

Autor:

07.09.2009. 22:00
Uvodi se produženi boravak

Foto: Alenka FESTINI



Dnevni boravak namijenjen je učenicima nižih razreda jer oni imaju nastavu u poslijepodnevnim satima, a kako njihovi roditelji rade, ovakav način provođenja jutarnjih sati itekako će olakšati roditeljima. Za male učenike boravak radi od 8 i 30 sati, a s njima će biti učiteljica, kaže ravnateljica Zubović


U Osnovnu školu Jurja Dalmatinca u Pagu krenulo je ukupno 256 učenika, od toga su 22 učenika prvoga razreda. U Područnu školu Povljana krenulo je pet prvašića, a dva u Područnu školu Dinjiška. U Područnoj školi Vlašići nema niti jedan prvašić.
Učenici u paškoj školi od ove školske godine imaju novouređene prostorije. U školi su uređeni sanitarni čvorovi, tako su WC-i za djevojčice u ružičastoj boji, a za dječake u svijetloplavoj.
Ravnateljica škole Željka Zubović istaknula je da je u uređenje sanitarnih čvorova i novu hidrantsku mrežu uloženo oko 400.000 kuna.
– Ministarstvo prosvjete nam je osiguralo 15 novih računala pa je opremljena informatička učionica, što će učenike posebno veseliti, kazala je Zubović te navela da je prvi put u školi uveden produženi boravak za učenike od 1. do 4. razreda.
– Dnevni boravak namijenjen je učenicima nižih razreda jer oni imaju nastavu u poslijepodnevnim satima, a kako njihovi roditelji rade, ovakav način provođenja jutarnjih sati itekako će olakšati roditeljima. Za male učenike boravak radi od 8 i 30 sati, a s njima će biti učiteljica. Naime, tada je predviđeno pisanje zadaće i učenje, ručak, kratki odmor, a djeca će moći sudjelovati u kreativnim radionicama i raznim igrama do početka nastave, kaže Zubović.
Prema njenim riječima, Grad Pag sufinancirat će plaću za učiteljicu koja će biti s učenicima u dnevnom boravku, a roditelji će plaćati ručak za djecu.