Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Isprala se crvena boja

07.09.2010. 22:00
Isprala se crvena boja


Osim na zgradi Jadran-investa skele već nekoliko dana “krase” i novouređeno pročelje zgrade Muzeja antičkog stakla. Ivo Fadić, ravnatelj muzeja kaže da se radi samo o kratkotrajnim radovima koji ne ometaju uobičajeni rad muzeja
Tvrtka Jadran invest, koja je u proteklih šest godina podigla novo stambeno naselje na Višnjiku, ovih je dana nedugo nakon izgradnje već započela obnovu fasade na jednom dijelu crvene zgrade u Ulici Marka Oreškovića, a skele su zaklonile pročelje jedne od poznatijih stambenih jedinica na Višnjiku.
– Podizvođač koji je radio fasadu na toj crvenoj zgradi je postavljao fasadu, međutim, nešto nije bilo u redu s materijalom koji je isporučila tvrtka Rofix, odnosno pigmentom njihova materijala. Stoga smo angažirali podizvođača za ponovne radove, a u suradnji s našom tvrtkom te u dogovoru sa stanarima da tvrtka Rofix sve to ponovi o svojem trošku. Rofix, internacionalna austrijska tvrtka, je stala iza svojeg proizvoda. Oni isporučuju fasadu, odnosno materijal za izradu fasade. S obzirom da ovaj koji su isporučili nije bio dobar, sada će sve o svom trošku napraviti ponovno, nisu se oglušili na naše reklamacije. Radovi su započeli prije nekoliko dana i trebali bi biti završeni u roku dva tjedna, kazao je Mladen Ninčević, vlasnik tvrtke Jadran-Invest dodajući kako se radi ipak samo na jednom dijelu zgrade u Ulici Marka Oreškovića, koja je tretirana neispravnim proizvodom.
Osim na zgradi Jadran-investa skele već nekoliko dana “krase” i novouređeno pročelje zgrade Muzeja antičkog stakla. No, kako doznajemo od Ive Fadića, ravnatelja muzeja radi se samo o kratkotrajnim radovima koji ne ometaju uobičajeni rad muzeja.
– Skele su postavljene iz razloga što je pri montaži ploča na fasadi jedna bila napuknuta te smo to odmah tražili da se zamijeni, no evo tek sada je došlo do realizacije tog posla. Radovi su trebali već biti gotovi, jer je to posao od jednog dana, no radnicima je nestalo potrebnog adekvatnog silikona, no čim se to dobije, radovi će biti završeni, kazao je Fadić.