Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

KK Zadar traži zaštitu HKS-a

07.09.2010. 22:00
KK Zadar traži zaštitu HKS-a


O slučaju odlaska Dominika Mavre iz KK Zadar, danas se priopćenjem oglasio sam klub. Podsjećamo, mladi zadarski razigravač, koji je na nedavnom Europskom kadetskom prvenstvu u Baru, sa hrvatskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju, izrazio je želju da napusti klub, budući da se s obitelji seli u Zagreb. KK Zadar, koji s Mavrom ima potpisan ugovor o sportskom usavršavanju do navršene 18.-e godine (15.6.2012.), međutim, do jučer nije dobio ponudu ni od jednog kluba.
– U slučaju Dominika Mavre, obavljen je razgovor s roditeljem (otac), koji je obrazložio izostanak s treninga obiteljskim razlozima i odlukom da se zbog privatnih i poslovnih razloga obitelj seli u Zagreb. Konkretan zahtjev za raskidom ugovora nije dostavljen, niti se  potencijalni novi klub javio. Uvažavajući navedene razloge, KK Zadar će putem odvjetnika zatražiti zaštitu ugovora prema HKS-u, pismeno očitovanje roditelja o razlozima neispunjavanja obveza igrača prema klubu, te preispitati eventualne sankcije. KK Zadar će poduzeti sve pravne mogućnosti za zaštitu svojih interesa i sprečavanje eventualnih nekorektnih postupaka pojedinaca ili klubova, koji te interese ugrožavaju – stoji u priopćenju, kojeg potpisuje Uprava KK Zadar.
Boris Mavra, Dominikov otac, nije želio javno komentirati ovo priopćenje, ali je potvrdio da je bio na razgovoru u klubu, te obznanio da se obitelj uskoro seli u Zagreb. Kako će se rasplesti cijela ova priča, vidjet ćemo u idućih nekoliko dana, no za dobrobit obje strane, bilo bi najbolje da se pronađe kompromisno rješenje, te da se Mavra i KK Zadar rastanu bez svađa. U konačnici je ipak najvažniji Dominik, njegovo školovanje i sportska karijera, a zato sigurno ne bi bilo dobro da ovaj slučaj još danima puni medijske stupce.


 ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA


 Točno je mjesec dana ostalo do prve službene utakmice u novoj sezoni, kada će košarkaši Zadra u goste ambicioznoj i nikad jačoj Cedeviti. Ključno pitanje i dalje je ono o pojačanju na centarskoj poziciji, a trenutna situacija po tom pitanju je sljedeća. I dalje su dvije najrealnije opcije povratak Amerikanca Trenta Plaisteda ili dolazak Makedonca Pere Antića, no još uvijek nije u potpunosti zatvorena ni opcija zvana Ricardo Marsh. I trener i igrači i navijači, jedva čekaju da se ova priča razrješi, kako bi se konačno moglo vidjeti s kakvom to momčadi Zadar raspolaže za sezonu 2010./2011. Dobra vijest je da se u pogon vratio Šime Olivari i bit će spreman za subotnju pripremnu utakmicu s Čapljinom.