Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Predovan: Netko je neovlašteno promijenio bravu

07.09.2010. 22:00
Predovan: Netko je neovlašteno promijenio bravu


Stanko Zrilić nije mogao u ime HSLS-a raskinuti ugovor s Gradom, kazao je Predovan napominjući da HSLS i danas ima pravovaljani ugovor s Gradom o korištenju prostora u zgradi Pegla
Nepoznanica je kada će novo vodstvo zadarskog ogranka HSLS-a, na čelu s predsjednikom Željkom Predovanom, ući u stare stranačke prostorije u zgradi Pegla, tim više što između Grada Zadra i HSLS-a postoji spor oko toga bi li temelj ponovnog useljenja liberala trebala biti nova odluka o dodjeli prostorija na korištenje ili raniji ugovor po kojem je HSLS prostore koristio u vrijeme dok je na čelu ŽO HSLS-a bio Stanko Zrilić.
Naime, Zrilić je nakon objave da napušta HSLS ključeve prostora vratio Gradu Zadru, a novo vodstvo HSLS-a osporava Zrilićev legitimitet da u ime stranke, iz koje je bio isključen, raskida ugovor o korištenju prostora s Gradom Zadrom.
– Postoji procedura po kojoj se dodjeljuju prostori u vlasništvu Grada Zadra. Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom je zaprimio njihov usmeni zahtjev za dodjelom prostora, a gradonačelnik će ga razmotriti i HSLS će dobiti dogovor, kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Boris Artić.
– Mi nismo od Grada Zadra tražili da nam se dodijeli prostor na korištenje, nego smo uputili pisani zahtjev Gradu da nam se daju ključevi od našeg prostora. HSLS je angažirao odvjetnika koji je to zatražio od Grada, zato što Stanko Zrilić nije mogao u ime HSLS-a raskinuti ugovor s Gradom, kazao je Predovan napominjući kako, dakle, HSLS i danas ima pravovaljani ugovor s Gradom o korištenju prostora u zgradi Pegla.
Predovan je kazao i da je „netko neovlašteno promijenio bravu na ulaznim vratima” te upravo zato liberali i trebaju nove ključeve.