Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Šišića smjenjuje bivši HDZ-ovac

07.09.2010. 22:00
Šišića smjenjuje bivši HDZ-ovac


Šišićevu smjenu tražio je potpredsjednik vijeća Zoran Tomić, koji je u vijeće ušao kao član HDZ-a, a zatim je prešao u nezavisne. Ovo je pokušaj da se maknu svi koji su Hrvati ili misle hrvatski. Njima nije u cilju smijeniti Šišića, nego i ravnateljicu knjižnice, Hrvaticu, kaže Toni Marčić
Propao je pokušaj smjene predsjednika općinskog vijeća Općine Gračac HDZ-ovca Tadije Šišića na posljednjoj sjednici vijeća održanoj u ponedjeljak. Njegovu smjenu tražio je potpredsjednik vijeća Zoran Tomić, koji je zahtijevao da se na dnevni red stavi točka o izglasavanju nepovjerenja svom bivšem stranačkom kolegi pri čemu nije poštivao statut. Naime, Tomić nije imao potrebnu pisanu dokumentaciju, a pred vijeće je sa zahtjevom za smjenu išao samo sa šturom i neargumentiranom tvrdnjom da je suradnja sa Šišićem loša!
Burna i maratonska sjednice gračačkog vijeća zategnula je do kraja i onako nategnute odnose između dviju struja u vijeću – HDZ-a kao oporbe i SDSS-a koji skupa s nezavisnima drži vlast. Pokušaj svoje smjene Šišić dovodi u vezu s napadom načelnika Gorana Đekića na njega. Šišić prije svega podsjeća da je Tomić u vijeće ušao kao član HDZ-a, a da je zatim prešao u nezavisne koji su stali na stranu pobijeđenog SDSS-a na lokalnim izborima.
– Na moje ime kao nositelja liste HDZ-a ušao je u vijeće. Kada smo bili zajedno imali smo dobru suradnju, razgovarali smo, zajedno analizirali rad Općine i načelnika i tražili pojašnjenja na neka pitanja. Tada on prelazi u nezavisne, dobiva posao u komunalnom poduzeću i staje na drugu stranu. Pretpostavljam da je za pokušaj moje smjene instruiran od strane načelnika Đekića. Treba začepiti svima usta meni i svima koji znaju čitati i pisati i vide što se događa, kaže Šišić.
Zamjenik načelnika HDZ-ovac Toni Marčić u pozadini cijele priče vidi diskriminiranje Hrvata u vlasti i javnim ustanovama na području općine Gračac.
– Ovo je pokušaj da se maknu svi koji su Hrvati ili misle hrvatski. Njima nije samo cilj smijeniti Šišića, nego i ravnateljicu knjižnice, Hrvaticu. Za ravnateljicu su smislili plan da se izabere vršiteljica dužnosti umjesto sadašnje ravnateljice, a sve pod krinkom da se smanje troškovi rada Općine, odnosno općinskih tvrtki. Što onda ne smanje broj zaposlenih u Komunalnom poduzeću gdje ima ionako previše ljudi koji su zaposleni, jer su se svrstali na stranu SDSS-a.
Načelnik Goran Đekić kaže da najava i inicijativa za ovu smjenu postoji već duže vrijeme s tim što je svojim djelovanjem i autoritetom pokušao predložiti i pronaći neko zajedničko rješenje na obostranu korist.
– Suradnja koju sam očekivao nikad se nije realizirala, a da bih kao načelnik pa i osobno cijelo vrijeme trpio lažne optužbe koje su svakako bile inicirane upravo od strane Tadije Šišića. Žao mi je što svi moji ustupci koje sam bio spreman napraviti, a na korist razvoja Općine, nisu uspjeli. Moja dobra namjera bila je da iskoristimo potencijal vodeće stranke u Općini Gračac, HDZ-a i SDSS-a u cilju razvoja ove Općine. Ni sada ne mislim da je to pogreška, ali sam uvjeren da je u svakom smislu Tadija Šišić pogrešan čovjek i političar za to. Zaključno, od danas podržavam smjenu Predsjednika vijeća Općine Gračac, kaže on.